FacebookTwitterLinkedIn

Eric Adams a anunțat joi că va încasa primele sale trei salarii în bitcoin, transmite Reuters.

”În New York evoluăm întotdeauna în stil mare aşa că îmi voi încasa primele trei salarii în bitcoin atunci când voi deveni primar. NYC va deveni centrul industriei criptomonedelor şi al altor industrii inovatoare, care se dezvoltă rapid. Staţi să vedeţi!”, a scris Adams pe Twitter.

Eric Adams l-a învins pe republicanul Curtis Sliwa, fondatorul patrulei de siguranţă civilă Guardian Angels, în alegerile de marţi.

”Arată că bitcoin atrage un interes larg şi că îl puteţi include acum şi pe primarul din New York. Dar, până la urmă, Eric Adams nu este o persoană foarte influentă pentru a atrage oamenii care nu vor să se alăture criptoversului”, a spus Edward Moya, analist senior la firma FX broker Oanda.

Declarația primarului din New York a venit drept un răspuns către primarul din Miami, Francis Suarez (reales marţi), care a scris într-un mesaj propriu pe rețeaua de socializare că îşi va lua salariul în bitcoin.

Anterior, atunci când a câştigat nominalizarea democrată în iunie, Adams a susţinut un discurs de victorie în care a promis că oraşul va deveni ”centrul bitcoin”, printre alte tehnologii, şi a adăugat: ”Miami, ai avut şansa ta”.

 “Vom deveni centrul ştiinţei vieţii, centrul securităţii cibernetice, centrul maşinilor cu conducere autonomă, al dronelor, centrul bitcoin. Vom fi centrul tuturor tehnologiilor”, a spus el în timpul discursul victoriei.

Complementar, primarul Francis Suarez, și-a propus ca Miami să devină un hub pentru inovarea în criptomonede. Oraşul a colaborat cu CityCoins pentru a dezvălui ”MiamiCoin” în august, un protocol care a trimis municipalităţii aproximativ 7,1 milioane de dolari, potrivit Washington Post.

Criptomoneda Bitcoin a fost tranzacţionată joi la aproximativ 61.260 de dolari pe unitate, în scădere cu 3%.