Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Orologerie de lux |
|

Noul Grand Seiko Spring Drive 8, inspirat din cerul pe timpul nopții

Baselworld 2016 a fost evenimentul unde s-a lansat Grand Seiko Spring Drive 8 day power reserve, creația atelierului Micro Artist Studio din Shiojiri, centrul Japoniei, locul unde au fost concepute și modelele de ceasuri Spring Drive Minute Repeater, Sonnerie și Eichi pentru Credor. Noua versiune a acestei capodopere Grand Seiko va fi disponibilă începând cu luna septembrie.  
SBGD202_b

Deși calibrul Spring Drive este identic cu cel al modelelor anterioare, noua versiune are o cu totul altă perspectivă asupra frumuseții japoneze, inspirată de nopțile petrecute în munții care înconjoară Micro Artist Studio – atelierul de orologerie al artizanului Yoshifusa Nakazawa.

Carcasa din aur roz de 18k înrămează un cadran negru în interiorul căruia strălucesc stele, exact așa cum ar face-o într-o noapte cu cer senin, în mijlocul Japoniei, adăugând profunzime și generozitate, cadranului. Datorită unui proces special care îmbină atât placarea cât și pictura, cadranul fascinează de unul singur, ca și cum ar fi complimentat cu praf de stele, fiind în același timp misterios și perfect lizibil datorită negrului intens al fundalului.

Marginile sunt lustruite manual, în vreme ce marcatorii creează acea senzație unică pe care Grand Seiko și-o identifică drept semnătură. La fel se întâmplă și în cazul finisajelor de „oglindă” obținute printr-o nouă tehnică Zaratsu, concepută și dezvoltată pentru versiunea de platină.

Pe capacul din spate se poate observa cum conturul Muntelui Fuji se desenează discret, în vreme ce rubinele și șuruburile albastre evocă luminile orașului Suwa, localitate aflată mai jos de atelierul Studio. Frumusețea nopții, laitmotivul noului model Seiko, se regăsește și pe buton, dar și pe carcarsa din spate.

Specificații:

Carcasă: aur roz 18k;

Cutia ceasului: high definition din cristal de safir cu strat anti-reflexie;

Rezistența la apa: 10 bari; Rezistența magnetică: 4800 A/m;

Diametru: 43.0mm, Grosime: 13.2mm;

Curea: din piele de crocodil cu o cataramă din aur roz de 18k.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii