Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Noul Ford Kuga – de ce sunt mașinile hibride tot mai bine vândute 

Noul model hibrid Ford Kuga se remarcă în primul rând prin eficiența sa deosebită.
Kuga_ST-Line_X_Plug-In_Hybrid_003

Vânzările de mașini hibride sunt în plină expansiune la nivel internațional și haideți să descoperim împreună care sunt principalele motive pentru care acestea sunt tot mai des alegerea preferată a cumpărătorilor.

 

1.Mașinile hibride poluează mai puțin

Secretul reducerii emisiilor de carbon stă în cazul mașinilor hibride în combinarea motoarelor electrice cu cele pe benzină. Modelul Ford Kuga este dotat cu tehnologia Plug-in Hybrid ce combină un motor electric, pe baza de baterie, cu motorul pe benzină Duratec, de 2,5 litri și asigură un nivel foarte scăzut de CO2, de doar 32g CO2/km (WLTP) / 26g CO2/km (NEDC). Astfel, acest motor respectă standardele stricte de emisii Euro 6.2, concepute pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a reduce emisiile de gaze de eșapament.

  1. Mașinile hibride rulează mai ieftin

Asigurând economii importante de combustibil, mașinile hibride sunt mult mai ieftin de condus. Chiar dacă este un SUV, varianta Full Hybrid (FHEV) a noul Ford Kuga parcurge 1,000 Km cu un singur plin, reprezentând o alternativă convingătoare pentru modelele diesel. Kuga Full Hybrid oferă un consum de combustibil de 5.4l/100 Km și emisii CO2de la 125 g/km WLTP (5.1l/ Km și 118 g/ Km CO2 NEDC).

Sistemul de oprire-pornire automată este deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10%, generând, astfel, importante economii din punct de vedere financiar. Astfel, la semafor sau în blocajele din trafic această tehnologie oprește automat motorul, fara a opri însă alimentarea elementelor esențiale.

3.Mașinile hibride elimină grijile în legătură cu alimentarea

Una dintre cele mai mari griji ale unui șofer este alimentarea mașinii. Pentru conducătorii auto  obișnuiți cu o mașină clasică, trecerea către o mașină electrică poate părea destul de dificilă, motiv pentru care o mașină hibridă este pefectă pentru a face această schimbare. De exemplu, modelul Kuga Plug-in Hybrid este livrat cu un cablu pentru încărcarea regulată la domiciliu și  unul pentru stațiile publice de încărcare. Totodată, ca accesoriu opțional, este disponibilă și o priză de perete Ford Wall-Box ce poate încărca bateria în mai puțin de 3,5 ore, mult mai rapid în comparație cu o priză convențională.

4.Mașinile hibride sunt mult mai receptive la condus

Cele mai noi tehnologii permit mașinilor hibride să-și gestioneze în mod inteligent puterea, astfel încât să nu fie nevoie să facă șoferii acest lucru. În cazul modelului auto Ford Kuga cutia de viteze manuală, cu 6 trepte, are o capacitate mare de cuplu și asigură schimbari rapide și precise ale treptelor de viteză. De asemenea, pentru a ajuta la optimizarea eficienței consumului de combustibil, indicatorul luminos pentru schimbarea treptei de viteză din panoul de bord îi semnalează conducătorului auto când să schimbe treapta de viteză.

5.Mașinile hibride produc energie din orice

În cazul mașinilor hibride, frânarea creează energie care poate încărca bateriile motorului electric. Unele modele controlează modul în care este încetinită mașina și cu cât acesta este folosit mai bine, cu atât mai multă energie poate fi direcționată către baterie. Și modelul Ford Kuga se încadrează în această categorie. De exemplu, atunci când este condus, modelul asigură o combinație inteligentă între frânarea regenerativă și puterea extrasă din motor care reîncarcarcă bateria.

 

Condusul mașinilor hibride este astfel o experiență nu doar silențioasă și rafinată, ci și prietenoasă cu mediul înconjurător, iar tehnologia Ford hibrid este concepută ca o abordare mai curată, mai silențioasă și mai rafinată a conducerii SUV-urilor. Modelul Ford Kuga este disponibil în prezent în trei variante hibrid: EcoBlue Hybrid (sau m-HEV), Plug-in Hybrid (P-HEV) și Full Hybrid (FHEV).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii