Cautare
, Staff

Lideri |
|

Noul EY World Entrepreneur Of The Year™ este Rubens Menin, președintele companiei braziliene MRV Engenharia

Rubens Menin, președintele companiei braziliene MRV Engenharia e Participações S.A., a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year™ în 2018, în cadrul ceremoniei de premiere de la Monaco.
 aboneaza-te
Rubens Menin desemnat WEOY 2018

El a fost ales din 56 de câștigători ai premiilor naționale, provenind din 46 de țări și regiuni, devenind primul câștigător din America de Sud al acestui trofeu.

Rubens Menin (62 de ani), fondatorul MRV, este dezvoltator imobiliar din 1979, ajungând să dețină cea mai mare companie imobiliară din America Latină, după numărul de unități vândute. De asemenea, este cel mai mare constructor de locuințe pentru persoane cu venituri mici din Brazilia.

Anul trecut, MRV a înregistrat venituri operaționale nete de 1,44 de miliarde de dolari și un profit net de 197 de milioane de dolari.

Aceste rezultate reprezintă o creștere substanțială de la momentul listării pe B3 [fosta BM&FBOVESPA], anul trecut, când veniturile nete însumau 105 milioane de dolari, iar profitul net 13 milioane de dolari. Compania MRV are peste 24.000 de angajați, a construit aproximativ 300.000 de clădiri, în 150 de orașe din Brazilia. În aceste orașe, unul din 200 de oameni locuiește într-o clădire construită de MRV”, au precizat reprezentanții EY.

Rubens Menin și-a dat seama că, pentru mulți brazilieni, a deține o locuință era un vis de neatins, iar acest lucru l-a motivat să își înființeze propria companie.

În 1979, la doar 21 de ani, a înființat MRV Engenharia e Participações S.A. alături de doi parteneri. În timpul „favelizării” orașelor braziliene, din anii ’70, Rubens a identificat oportunitatea de a construi locuințe mai accesibile pentru mase, transformând construcția de locuințe dintr-o activitate cvasi-artizanală într-o adevărată industrie.

Sub conducerea lui Rubens Menin, compania de construcții a livrat peste 320.000 de case și apartamente în Brazilia, până în 2017, și peste un milion de oameni și-au văzut îndeplinit visul de a deține o locuință.

În prezent, MRV gestionează, în total, 214 șantiere de construcții, cu o medie de 398 de unități locative per proiect.

Începând cu 2008, MRV, alături de alte câteva companii, participă la programul locativ social al guvernului federal brazilian, intitulat „Minha Casa, Minha Vida” (Casa mea, viața mea) și a predat peste trei milioane de locuințe brazilienilor.

Căutarea inovației a fost, întotdeauna, o componentă a abordării lui Rubens. De exemplu, MRV a utilizat o metodă bazată pe pereți de beton, un sistem de construire economic, flexibil și durabil. Această metodă a permis MRV să își reducă forța de lucru medie, de la 12 la 3,5 lucrători, în același timp, construind o clădire de patru etaje, cu 16 unități locative, în doar 10 zile lucrătoare. Un element al strategiei MRV este să construiască mai puține unități în orașele mari și mai multe în orașele medii din toată Brazilia, unde terenul este mai ieftin și concurența mai puțin intensă. În 2015, orașele medii reprezentau 70% din piața MRV”, au adăugat reprezentanții EY.

De asemenea, de-a lungul anilor, Rubens și-a diversificat activitățile. În 1994, el a fondat Banco Inter, care, în martie 2018, a depus o cerere de cotare la bursă la autoritatea de supraveghere a pieței de capital din Brazilia.

În 2008, a creat LOG, o companie specializată în dezvoltarea și închirierea de parcuri logistice, centre comerciale, parcuri de birouri și spații comerciale. În 2012, a înființat American Housing Solutions (AHS), o companie de construcții de locuințe cu prețuri accesibile din SUA, care oferă acces la locuințe de calitate pentru familiile care în prezent cheltuiesc mai mult de jumătate din venitul lor pentru chirie.

În același an, Rubens a fondat și URBAMAIS, un dezvoltator de terenuri care colaborează cu familiile pentru a construi subdiviziuni locative durabile, de înaltă calitate.

În decursul celor 38 de ani, compania de construcții a investit peste 302 milioane USD în infrastructura urbană, inclusiv drumuri, rețele de canalizare și de iluminat, școli și grădinițe cu program prelungit și policlinici de cartier. De asemenea, MRV a construit piețe publice și a revitalizat parcuri.

Prin intermediul programului brazilian „Prietenii climei” (Programa Amigo do Clima), MRV și-a atins obiectivul de a planta 1 milion de copaci, extrăgând 550.000 de tone de dioxid de carbon din atmosferă.

Sub conducerea lui Rubens, MRV s-a dezvoltat într-o afacere de familie, în care atitudinea lui pozitivă a fost transmisă generației următoare. Fiul său, Rafael, este noul co-CEO al companiei, alături de nepotul lui Rubens, Eduardo Fischer, iar fiica lui, Maria, este directorul juridic al companiei.

Juriul independent din acest an a fost prezidat de Jim Nixon, de la Nixon Energy Investments (SUA). Alături de el au fost: Rosario Bazán, de la DanPer (Peru), Diane Foreman, de la Chelsea Group Ltd. (Noua Zeelandă), Ruigang Li, de la CMC Capital Partners (China continentală), Manny Stul, de la Moose Enterprise Holdings & Controlled Entities (Australia).

Firmele românești își pot depune candidatura pentru EY Antreprenorul Anului, de astăzi până la 3 septembrie

În România, EY Entrepreneur Of The Year a ajuns în acest an la cea de a patra ediție. Înscrierile au început în luna mai și se vor încheia pe 3 septembrie 2018.

La finalul procesului de jurizare se vor acorda trei premii: EY Entrepreneur Of The Year, EY Emerging Entrepreneur Of The Year și Family Business.

Bogdan Ion, Managing Partner EY România, a spus: ”Încă o dată, competiția globală EY World Entrepreneur Of The Year a recompensat spiritul antreprenorial și performanța de business, dar și implicarea în comunitate și viziunea pe termen lung. Rubens Menin și-a adjudecat marele premiu ca antreprenor care și-a construit cu perseverență un business de succes în Brazilia, în pofida unui context economic adeseori complicat și volatil, știind să integreze în viziunea sa de creștere și implicarea în dezvoltarea comunității. Cred că, pe lângă faptul că recompensează succesul antreprenorial, această competiție globală EY are marele merit de a aduce în atenția publică modele de urmat. Este o mare satisfacție să știm că am creat oportunitatea și pentru antreprenorii români de a putea participa la o astfel de competiție globală. În cele trei ediții derulate din România, am avut marea bucurie să vedem în competiție mulți antreprenori consacrați, dar și mulți la început de drum. Urmărim cu interes înscrierile în cea de-a patra ediție a competiției din România pe care am lansat-o în luna mai.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii