Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Noul Cod de Procedură Civilă: Poliţia îţi poate sechestra maşina în trafic

Hyundai Elantra Poliţia Română
Prevederea se referă la automobilele care fac obiectul unor executări silite. Noul Cod de Procedură Civilă, care intră în vigoare de vineri, 15 februarie, modifică şi modul în care se fac licitaţiile pentru casele executate silit.

Persoanele interesate de bunuri executate silit pot cumpăra apartamente la jumătate sau chiar mai puţin din preţul de pornire al licitaţiei, potrivit Noului Cod de Procedură Civilă, care va intra în vigoare la data de 15 februarie 2013. De la aceeaşi dată, executorii judecătoreşti vor avea dreptul să pună sechestru pe maşinile datornicilor, aflate în trafic.

“În cazul apartamentelor, vânzarea se va face prin organizarea de una, două sau trei licitaţii. La prima licitaţie, valoarea imobilului porneşte de la preţul evaluat plus TVA. La a doua licitaţie, preţul poate ajunge la 70%, dacă se prezintă minimum două persoane. La cea de-a treia licitaţie, preţul poate să scadă chiar şi sub 50%, dacă se prezintă minimum doi licitatori“, a declarat Elena Puică, directorul comercial al Executari.COM.

Garsonieră de 8.500 de euro, în Bucureşti. Cum o poţi cumpăra?

Potrivit reprezentantului Executari.COM, cei interesaţi de bunuri executate silit vor putea găsi mai uşor anunţurile, acestea fiind publicate la sediul executorului, în ziare locale sau naţionale, în reviste şi, mai nou, chiar şi pe site-urile de specialitate.

 “În cazul autovehiculelor executate silit, conducătorii auto se pot trezi că poliţiştii le sechestrează maşinile în trafic. Poliţia rutieră poate identifica maşina şi ridica certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului, iar bunul este sechestrat,” a declarat, la rândul sau, avocata Roxana Vlăsceanu, consultant de specialitate al Executari.COM.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii