FacebookTwitterLinkedIn

Amazon va acorda noului CEO, Andy Jassy, un număr de 61.000 acțiuni de acțiuni, care în prezent sunt evaluate la peste 214 milioane dolari, în următorii 10 ani, a dezvăluit vineri gigantul online, transmite Bloomberg.

Andy Jassy, în vârstă de 53 de ani, va prelua luni conducerea companiei de la fondatorul Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, care va rămâne președintele executiv al Amazon. Jassy a fost angajat la Amazon din 1997 și a atras rapid atenția lui Bezos. Anterior, el a condus afacerea profitabilă de cloud-computing a companiei, Amazon Web Services.

Nu este clar ce va face Jassy în mod diferit din scaunul de CEO, și în afară de susținerea sa pentru invenție în cadrul Amazon și pentru pariuri mari, el nu a dezvăluit public prioritățile sale, mai scrie sursa citată.

Cu toate acestea, din interviurile cu colegii, partenerii și concurenții actuali și foști sugerează că va avea o politică asemănătoare cu cea a lui Jeff Bezos atunci când vine vorba de noi oportunități. „Va fi la fel de ambițios și îndrăzneț ca Jeff, dacă nu chiar mai mult”, a spus Jennifer Cast, cea care l-a angajat pe Jassy la Amazon în 1997.