FacebookTwitterLinkedIn

Centrul de Cercetare şi Inovaţie de la Palo Alto are ca scop accelerarea dezvoltării de tehnologiilor şi experimentelor în conectivitate, mobilitate, vehicule autonome, experienţa clienţilor şi „Big Data”, conform anunțului făcut de companie.

Inginerul român Dragoș Măciucă a venit la Ford de la Apple și are experienţă în produse electronice de consum, fabricarea semiconductorilor, produse aerospaţiale şi auto.

În calitate de lider tehnic pentru inovaţie, Dragoș Măciucă are o vastă experienţă în Silicon Valley, în consultanţă pentru firmele nou înfiinţate, dezvoltarea şi comercializarea de produse, colaborarea cu universităţile şi conducerea unor echipe multifuncţionale. El are un doctorat în Inginerie Mecanică la University of California Berkeley şi un MBA la Haas School of Business.

Noul centru se alătură reţelei globale Ford de centre de cercetare şi inovaţie, respectiv: Dearborn, Michigan, care pune accentul pe sisteme electronice avansate, interfaţa om-maşină, ştiinţa materialelor, Big Data şi date analitice; Aachen, Germania, care se concentrează pe cercetarea de ultimă generaţie în domeniul grupurilor motopropulsoare, tehnologiilor de asistare a şoferului şi sistemelor de siguranţă activă.

În acest centru vor lucra 125 de cercetători, ingineri şi oameni de ştiinţă, iar Ford estimează că până la sfârşitul anului, va avea unul din cele mai mari centre de cercetare în domeniul auto din Silicon Valley.

Ford a deschis primul său centru în Silicon Valley în anul 2012.