Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Great News |
|

Noua Zeelandă – Săptămâna de lucru de 4 zile după pandemie

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că guvernul va lua în considerare implementarea unui nou program de lucru, de 4 zile pe săptămână, dar și a unor noi măsuri cu privire la flexibilitatea muncii.
NEW ZEALAND WELLINGTON PRIME MINISTER PRESS CONFERENCE

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că guvernul va lua în considerare implementarea unui nou program de lucru, de 4 zile pe săptămână, dar și a unor noi măsuri cu privire la flexibilitatea muncii. Principalul scop este de a reporni cât mai rapid economia, dar totodată de a asigura și măsurile de prevenire necesare pentru a opri răspândirea infecțiilor cu coronavirus, conform Digi 24.

Fondul Monetar Internaţional estimează o scădere a economiei Noii Zeelande cu 8% în 2020, cu o rată a şomajului de peste 15%.

„Noua Zeelandă ia în considerare trecerea la un program de lucru de 4 zile pe săptămână, precum şi adoptarea unoi măsuri privind flexibilitatea muncii”, a anunţat premierul Jacinda Ardern, scrie Mediafax.

Într-o conferință de presă, Jacinda Ardern a discutat cu reprezentanții industriei turismului și a decis ca responsabilii guvernamentali să găsească soluții cât mai eficiente pentru a putea reporni turismul.

Andrew Barnes, fondatorul Perpetual Guardian, companie care a adoptat din 2018 o săptămână de lucru de 4 zile, a declarat „Noua Zeelandă poate, în mod categoric, să treacă la săptămâna de lucru de patru zile în contextul acestei perioade post-pandemie. Poate fi o strategie pentru reconstruirea economiei şi a domeniilor grav afectate”, conform Digi 24.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii