Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Noua Zeelandă pune la bătăie un buget uriaș de 30 de miliarde de dolari pentru a opri pierderile masive ale locurilor de muncă

Noua Zeelandă a anunțat, joi, un pachet uriaș de ajutor financiar în valoare de 30 miliarde dolari pentru a relansa economia, puternic afectată de pandemie. Dar a avertizat că este posibil ca acești bani să nu fie suficienți pentru a stopa pierderea locurilor de muncă și pentru a salva afacerile de la faliment, informează Reuters.  
 aboneaza-te
Jacinda Ardern profimedia-0515384317

Acest pachet uriaș de stimulare financiară, care prevede bani pentru infrastructură, asistență medicală, locuințe și scheme de subvenționare a salariilor, anunță campania electorală pentru premierul Jacinda Ardern. Guvernul de centru-stânga pe care îl conduce își dorește să reconsolideze economia înainte de alegerile din septembrie. Ardern a declarat că prioritatea acestui pachet finaciar este oprirea șomajului masiv.

Banii vor eșalonați pe o perioadă de patru ani, iar suma pusă la bătaie este mai mare decât a cheltuit vreodată un guvern din Noua Zeelandă.

Previziunile economice nu arată un viitor prea strălucit pentru Noua Zeelandă. Șomajul va atinge, în iunie, o rată de 10%, față de 4% în prezent.

„Va exista o scădere accentuată a activității economice și o creștere substanțială a șomajului”, a declarat ministrul Finanțelor, Grant Robertson. PIB-ul pentru 2020 a scăzut cu 4,6%, dar își va reveni treptat până în 2020.

Robertson a mai spus că măsurile luate vor readuce rata șomajului la nivelul actual de 4,2%, până în iunie 2022. Potrivit estimărilor Ministerului de Finanțe, acest pachet va salva 140.000 de locuri de muncă în următorii doi ani.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii