ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă: Gata cu distanțarea socială

FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn

Primul Ministru Jacinda Ardern a declarat luni că în Noua Zeelandă nu mai există riscul de răspândire a coronavirusului. De aceea, se va renunța la toate restricțiile care au fost impuse pe perioada pandemiei. Astfel, țara din Pacificul de Sud este printre primele state care relaxează aproape complet restricțiile. Singura măsură care rămâne valabilă este cea legată de granite, informează Reuters.

Numărul de cazuri de coronavirus în Noua Zeelandă este de 1.154, iar numărul deceselor este de 22.
Guvernul va renunța la măsura care impunea distanțare socială începând de azi, la miezul nopții.

Primul Ministru a declarat în timpul unei conferințe de presă că se vor putea organiza evenimente publice și private, industria de retail își va putea relua activitatea, iar mijloacele de transport în comun vor putea funcționa în regim normal, fără a mai fi impusă distanțarea socială.

“De vreme ce ne aflăm într-un punct mai sigur, nu există încă o cale ușoară spre reluarea vieții de dinainte de pandemie, dar determinarea și concentrarea de care am dat dovadă în sistemul de sănătate se vor reflecta acum în resuscitarea economiei. (…) Chiar dacă nu putem spune ca pandemia a luat total sfârșit, nu putem nega că aceasta este o etapă importantă. Așadar pot încheia cu un “Mulțumesc, Noua Zeelandă” “, a declarat Jacinda Ardern.

Statul din Pacificul de Sud, cu aproximativ 5 milioane de locuitori, depășește pandemia în imp ce alte țări precum Brazilia, India, SUA și Marea Britanie încă se luptă să oprească răspândirea virusului.

Ashley Bloomfield, directorul general al Sănătății, a declarat “Este foarte important că nu mai avem cazuri active de coronavirus pentru prima dată de la începerea pandemiei la 28 februarie, dar așa cum am spus anterior, va rămâne esențială vigilența împotriva Covid-19”.