Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Noua Zeelandă a decretat lockdown în Auckland după ce a fost depistată noua tulpină COVID

Noua variantă mai transmisibilă a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, a fost depistată pentru prima dată în Noua Zeelandă și a determinat carantinarea celui mai mare oraș din țară.  
noua zeelanda shutterstock_1707955333

Aproape 2 milioane de locuitori din Auckland au intrat, din nou, într-o carantină rapidă, au anunțat oficialii sanitari luni. Măsura a fost dispusă pentru trei zile, începând de duminică, după ce au fost detectate trei noi cazuri COVID-19 în oraș, relatează Reuters.

Sursa cazurilor rămâne necunoscută, potrivit autorităților care acum scanează bazele de date internaționale ale genomului pentru o potrivire.

„Am avut dreptate să luăm decizia de a fi extrem de precauți, deoarece am presupus că va fi una dintre cele mai transmisibile variante”, a declarat luni premierul Jacinda Ardern, într-o postare live pe Facebook.

Blocajul din Auckland este primul din Noua Zeelandă din ultimele șase luni, după o carantină dură la începutul pandemiei care pare să fi eliminat, în mare parte, transmiterea locală. Țara a fost clasificată drept națiunea cu cele mai bune performanțe în privința controlării virusului, într-un indice al Lowy Institute din Australia, ce a vizat aproape 100 de țări.

Noul focar a determinat Australia să suspende un acord prin care cetățenii neozeelandezi puteau intra în țară fără să stea în carantină la hotel pentru 14 zile.

Noua Zeelandă a raportat un total de 2.330 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei și 25 de decese. În prezent, conform oficialilor locali din domeniul sănătății, patruzeci și șapte de cazuri sunt active.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii