Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Noua Zeelandă a anunțat suspendarea tratatului de extrădare cu Hong Kong

Ministrul afacerilor externe din Noua Zeelandă, Winston Peters, a anunțat marți suspendarea tratatului de extrădare cu Hong Kong. China acuză Noua Zeelandă de amestec în afacerile interne ale țării.
noua zeelanda china

Decizia Noii Zeelande vine pe fondul temerilor legate de controversata lege a securității impusă de China la sfârșitul lunii iunie, prin care rezidenții și toți cei aflați în Hong Kong ar putea fi deferiți justiției din China continentală.

„Noua Zeelandă nu mai are încredere în independența față de China a sistemului judiciar din Hong Kong” a declarat Winston Peters, citat de Reuters. „Când China va reveni la cadrul legislativ ‘o țară cu două sisteme’, atunci ne vom reconsidera poziția” a mai spus Peters.

Premierul Noii Zeelande a declarat totodată că exporturile și schimburile de bunuri și tehnologie cu Hong Kong vor fi supuse aceluiași regim ca cel cu China continentală.

China a catalogat decizia Noii Zeelande ca fiind o violare a legilor internaționale, acuzând-o de amestec în afacerile interne ale Chinei.

Australia, Canada și Marea Britanie au suspendat tratatele de extrădare cu Hong Kong la începutul acestei luni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii