Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie este „scăpată de sub control”

Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, a avertizat că noua tulpină mutantă a coronavirusului este „scăpată de sub control”.  
noua tulpina covid

El a sugerat că anumite părți din Anglia vor intra într-un lockdown de cel mai înalt nivel de restricții până la lansarea unui vaccin, relatează Bloomberg.

Peste 16 milioane de britanici sunt obligați să rămână acasă, fiind incluși într-un blocaj ce a intrat în vigoare duminică în Londra și sud-estul Angliei. Astfel, guvernul britanic a anulat planurile de socializare de Crăciun, în încercarea de a controla noua mutație a virusului, mai transmisibilă.

Noile măsuri interzic întâlnirile în afara gospodăriei în capitală și sud-estul țării, socializarea fiind permisă doar în ziua de Crăciun pentru restul Angliei.

Inițial Johnson intenționase inițial să relaxeze regulile pandemiei timp de cinci zile în timpul sărbătorilor, dar a schimbat brusc abordarea după recenta descoperire. 

Potrivit lui Hancock, nu există nicio dovadă că noua tulpină – VUI-202012/01 – are efecte mai ușoare decât virusul original. Începând de sâmbătă dimineață au fost vaccinați 350.000 de persoane, cu ambiția de a ajunge la 500.000 până la sfârșitul weekendului, a mai spus Hancock.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii