Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Noua televiziune de business Money News a primit licența audiovizuală

O parte din echipa The Money Channel va fi implicată în proiectul unei televiziuni prin satelit și cablu deținută de M&M CHANNEL SRL Bucureşti, cu denumirea MONEY NEWS și având formatul de televiziune de business, după aprobarea licenței audiovizuale în ședința CNA din 28 aprilie 2015, informează MEDIA EXPRES.
Money News

Sloganul televiziunii este „Informație pentru educație”.

Compania îi are ca acționari pe Mihaela Anca Basarab – 10% și compania Triumf Construct SA – 90%, în Triumf Construct acționarii fiind Murad Mohammad – 99,997% și Păun Elena 0,013%.

Studiourile televiziunii sunt în Calea Floreasca nr. 111-113, spațiu oferit în comodat de Triumf Construct, la fel și echipamentele. Investiția este de 5 milioane de euro, provenind de la finanțatorul Triumf Construct, care pune la dispoziție dotările tehnice.

Televiziunea a prezentat la cererea de licență contracte de distribuție cu Ines și Telekom.

Alte două licențe pe format de business, Canal 33 și VMR Business TV, sunt nepuse în funcțiune, potrivit informării CNA.

Mihaela Basarab (acționar), Loredana Popescu, Horia Alexandrescu, Constantin Rudnitschi, Daniel Apostol au fost printre alții prezenți în fața CNA pentru susținerea licenței.

O parte din echipa din Money Channel va continua o televiziune pentru educație economică și financiară”, a explicat Apostol. Proiectul a fost făcut de șase oameni, și televiziunea are trei ani la dispoziție pentru a recupera investiția, a mai spus acesta.

Acționarul Mihaela Basarab a explicat că acționariatul televiziunii va include și o parte din echipa redacțională, pe parcursul celor trei ani de investiție inițială. „Proiectul Money Channel a eșuat cu echipa dvs.”, a observat Gabriel Tufeanu, „cum veți asigura succesul noii televiziuni?”.

Apostol a spus că echipa este o garanție a profesionalismului. „Studioul există, echipamentele există, cele 5 milioane la ce se referă?”, a mai întrebat Tufeanu.

Echipamentele sunt proprietatea Triumf Construct, la fel și spațiul, le pune la dispoziția Money News, a explicat Mihaela Basarab.

Cât din proiectul editorial Money Channel se preia?” a întrebat Monica Gubernat. Grila este 100% nouă, a spus Apostol. Televiziunea va angaja și o parte din cei 70 de angajați ai Money Channel, a conchis Apostol.

La dezbateri, Radu Herjeu a întrebat dacă juridic există motive pentru care licența nu ar trebui acordată. Nimeni nu a răspuns la această întrebare.

CNA a aprobat solicitarea de licență în unanimitate cu votul membrilor CNA Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda și Lorand Turos.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii