Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Nouă țări din sudul Uniunii Europene s-au angajat ferm pentru a pune în aplicare Acordul de la Paris din 2015

Cele nouă țări din sudul Uniunii Europene și-au reafirmat vineri, la Atena, angajamentul ferm de a pune în aplicare Acordul de la Paris din 2015, menit să limiteze încălzirea globală la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială, în contextul în care secretarul general al ONU a avertizat că omenirea se îndreaptă spre o creștere catastrofală cu 2,7 grade, informează Radio România Actualități.
shutterstock_Uniunea-Europeana-steaguri
Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, care a prezidat reuniunea, a reamintit de incendiile devastatoare din această vară, care nu au cruțat nicio țară mediteraneană, în timp ce nordul Europei a fost lovit de inundații distrugătoare.
La inițiativa Greciei, președintele Franței și premierii Italiei și Spaniei au semnat împreună cu omologii lor din Cipru, Malta, Slovenia, Croația și Portugalia o declarație în favoarea unui rezultat ambițios la conferința COP26 pe tema schimbărilor climatice din noiembrie din Scoția.
„Trebuie să prevenim instrumentalizarea suferinței umane în scopuri politice și să ajungem la o înțelegere comună asupra modului de a face față încercărilor orchestrate de traversare ilegală a Mediteranei de către migranți” – se mai arată în declarația comună a reuniunii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii