Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Nou posibil record pentru tranzacțiile cu gaze în Europa

Anul acesta, volumul tranzacțiilor cu gaze în Europa ar putea depăși recordul de 63.038 Terawaţi oră înregistrat în 2019.
 aboneaza-te
shutterstock_1183609642

“Tranzacţiile cu gaze în Europa nu doar au supravieţuit ci chiar au prosperat până acum în perioada pandemiei şi vor continua să crească pe parcursul acestui an. Preţurile sunt scăzute dar volatilitatea este ridicată”, a subliniat autorul raportului Prospex, Nigel Harris, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit acestuia, există câteva motive specifice pentru care piaţa de gaze tranzacţionate, cu o valoare de 925 miliarde de euro în 2019, este o excepţie în criza economică provocată de COVID-19.

Primul este nevoia de a aduce mai multe gaze naturale în regiune pe măsură ce producţia din Olanda scade. De asemenea, diferenţele de preţ încurajează trecerea de la cărbune la gaze naturale.

Raportul mai arată că anul trecut, volumul tranzacţiilor angro pe 11 pieţe din Europa a crescut cu 20%, o creştere procentuală similară fiind înregistrată în perioada ianuarie-iunie 2020, susţine Prospex într-un raport anual privind piaţa gazelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii