FacebookTwitterLinkedIn

Fondată în 2015 și cu sediul în Santiago, Chile, NotCo a strâns 85 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare seria C. Majorarea capitalului a fost coordonată de firma de capital de risc, Future Positive și firma de capital privat L Catterton. Suma totală strânsă de NotCo se ridică la 110 de milioane de dolari. Inclusiv, CEO-ul și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a investit în companie.

În plus, compania pariază pe cercetare și dezvoltare pentru a produce combinații unice de ingrediente pentru maioneză, burgeri și înghețate.

Compania își vinde deja produsele în restaurante și magazine din America Latină, inclusiv la Burger King Chile, care a introdus un nou produs la începutul acestui an, Rebel Whopper, folosind paste NotCo. În plus, Matias Muchnick, CEO-ul companiei, a anunțat că se vor extinde și pe piața din SUA.

„Este cea mai competitivă piață”, a spus Muchnick. „Nu vrem să pierdem șansa de a fi acolo”, a mai punctat el, potrivit BusinessInsider.

Vânzările de produse pe bază de plante din SUA au crescut cu 11% la 5 miliarde de dolari în 2019, potrivit Good Food Institute. În schimb, vânzările totale de alimente au crescut cu 2%.