ADVERTISEMENT

Norvegia recomandă limitarea călătoriilor

FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Sănătății din Norvegia a declarat vineri că norvegienii ar trebui să evite călătoriile în străinătate, chiar și în țările cu puține cazuri de COVID-19, pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează Reuters.

Bent Hoie, ministrul Sănătății, a adăugat:”În Norvegia există încă o contaminare scazută, dar observăm o contaminare crescută în țările care au avut control asupra răspândirii virusului la începutul pandemiei”.

Chiar dacă nu este membru al Uniunii Europene, Norvegia aparține spațiului Schengen unde se poate călători fără pașapoarte. Această țară a avut unele dintre cele mai stricte restricții de călătorie din Europa încă din faza incipientă a pandemiei, înainte de a le ridica treptat în iunie.

Un alt set de măsuri pentru controlarea răspândirii virusului ar putea include renunțarea la băuturile alcoolice după miezul nopții în baruri și restaurante. De asemenea, începând cu 14 august, autoritățile vor emite noi recomandări cu privire la purtarea măștilor de protecție. În prezent, spre deosebire de alte țări din Europa, purtarea măștii nu e obligatorie în spațiile publice.

Cu toate acestea, persoanele care vin din țările pe care Norvegia le-a plasat pe lista de carantină obligatorie de 10 zile vor fi obligate să poarte măști de protecție din momentul în care aterizează până când ajung la locul de izolare. Printre aceste țări se numără și Belgia, Elveția și Franța.