Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Norvegia: Măsurile de prevenție Covid-19 au fost prea drastice

Primul ministru al Norvegiei, Erna Solberg, a declarat la o televiziune din Norvegia că măsurile de protecție și prevenție care au fost impuse au fost prea drastice.
 aboneaza-te
erna solberg norvegia

Primul ministru al Norvegiei, Erna Solberg, a declarat la o televiziune din Norvegia că măsurile de protecție și prevenție care au fost impuse au fost prea drastice. “Oare a fost nevoie să închidem școlile? Probabil că nu”, a declarat Solberg. Pentru că a ales prevenția, primul ministru a mai adăugat că probabil multe dintre aceste decizii legate de pandemie au fost luate de frică, informează The Telegraph.

Norvegia este una dintre țările care au reușit să lupte cel mai eficient contra răspândirii noului virus. Pe parcursul acestei săptămâni, a fost declarat un singur deces din cauza Covid-19. Numărul de decese pe cap de locuitor este de 44 la 1 milion de oameni, puțin peste o zecime din numărul observat în Suedia unde au murit 4.971 de persoane din cauza infectării cu coronavirus.

Cu toate acestea, succesul Norvegiei a costat economia țării. O comisie de experți responsabili cu efectuarea unei analize costuri – beneficii legată de carantinarea din luna aprilie arată că pierderile sunt estimate la 27 miliarde de dolari/ lună la nivelul întregului stat. Datele NIPH demonstrează că doar 0,7% dintre norvegieni au fost infectați cu noul virus.

Șeful comisiei de experți, Steinar Holden, a declarat duminică pentru The Telegraph: “Recomandăm o abordare mult mai ușoară. Ar trebui să începem cu măsuri la nivel individual (…) și dacă va exista un al doilea val (de îmbolnăviri), ar trebui să aplicăm niște măsuri la nivel local și să evităm impunerea măsurilor la nivel național, dacă este posibil”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii