Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Norvegia avertizează cu privire la cei 800.000 de navigatori blocați din cauza pandemiei

Prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg, a avertizat cu privire la o criză umanitară și comercială dacă celor aproximativ 800.000 de navigatori blocați în întreaga lume din cauza pandemiei de coronavirus nu li se oferă protecții și drepturi similare celorlalți lucrători esențiali.  
navigatori pe mare

Solberg solicită „tuturor statelor membre să spună că navigatorii sunt lucrători esențiali” și a cerut aplicarea protocolului Organizației Maritime Internaționale pentru modificarea echipajului, relatează Bloomberg.

„O mare parte din comerțul mondial se desfășoară pe nave – medicamentele, energia și alimentele”, a spus Solberg. Dacă nu se depune niciun efort pentru eliberarea navigatorilor blocați, „atunci transportul se va opri în cele din urmă, ceea ce ar putea avea repercusiuni majore pentru economia mondială”.

Navigatori în carantină, fără plată

Membrii echipajelor sunt deseori împiedicați să debarce, în unele cazuri până la un an, subliniază premierul Norvegiei situația dificilă cu care se confruntă industria navală în pandemie. Mai mult decât atât, Solberg spune că sunt ignorate cerințele OMI, rapoartele sugerând că unii dintre cei afectați au fost blocați fără plată.

„Este îngrozitor pentru marinarii care trec prin acest lucru și este îngrozitor pentru familiile lor de acasă”, a spus Solberg. „Mă aștept ca situtația să fie analizată de comunitatea mondială. Ne așteptăm la acțiuni mai mari atât din partea statelor membre ONU, cât și din alte țări.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii