Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Norofert raportează afaceri în creștere cu 60% în primele 9 luni din 2021

Anul acesta, producătorul român de inputuri organice a lansat o linie de business nouă, farmingul ecologic.  
Vlad Norofert[615]

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, listat la Bursa de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 33,4 milioane de lei în primele 9 luni din 2021, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, compania a înregistrat un profit net de 4,9 milioane de lei.

Primele nouă luni ale anului 2021 au adus creștere pe toate liniile de business ale Norofert. De asemenea, vedem o majorare a marjei pentru activitatea principală a companiei noastre, producția de inputuri pentru agricultura ecologică, și ne așteptăm să își păstreze acest trend și în 2022, datorită comercializării liniei de îngrășăminte solide produse în fabrica din Filipeștii de Pădure”, a declarat Vlad Popescu, CEO al Norofert Group.

În 2021, compania a lansat o linie de business nouă, farmingul ecologic, și a semănat 461 hectare de culturi de toamnă – grâu, orz și rapiță în sistem de conversie ecologică 2. Din 2022, întreaga suprafață va deveni certificată ecologic. Diferența de suprafață până la 1.000 ha va fi cultivată cu porumb, începând cu martie 2022, punctează compania.

În ceea ce privește subsidiara Agroprod, Norofert are în plan o serie de investiții, precum construcția de capacități de depozitare cereale de aproximativ 10.000 de tone și un sistem automat de irigații pentru 400 hectare.

Acțiunile Norofert Group sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania are o capitalizare de piață de peste 150 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piață.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii