FacebookTwitterLinkedIn

Ferma, operată de o companie locală înființată în anul 2006, are o suprafață de 1.000 de hectare aflate în arendă. Ferma este 84% compactă, iar 400 de hectare sunt deja irigabile. Norofert are în plan să introducă agricultura ecologică pe toată suprafața fermei începând cu anul 2021.

Încă de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achiziționarea unei ferme care să fie deja utilată și pregătită să funcționeze încă din prima zi. În ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investiții șiîn cele din urmă am decis să achiziționăm ferma localizată în Zimnicea și care se aflăîntr-o stare excelentăde funcționare. Județul Teleorman este unul de tradiție pentru agricultură, iar calitatea solului și faptul că ferma este situată în apropiere de Portul Zimnicea de la Dunăre sunt câteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus să realizăm această investiție. Ne dorim ca noua linie de business să devină una strategică în dezvoltarea Norofert Group”, a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

În cadrul fermei există aproximativ 3.000 de metri pătrați de depozite.

Pe termen scurt, Norofert are în vedere realizarea unor investiții de modernizare și mărire a capacității de stocare, extinderea terenului arabil până la 2.000 de hectare și transformarea unei părți din fermă în instalație de testare a produselor Norofert.

Achiziția va fi finanțată printr-o combinație de facilități de credit bancare și fonduri ale companiei. Tranzacția va fi pusă pe ordinea de zi la următoarea întrunire a Adunării Generale a Acționarilor societății, programată să aibă loc în data de 20 aprilie 2021.

Norofert Group, companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, are o capitalizare de piață de 215 milioane de lei. În 2020, acțiunile Norofert au fost cele mai tranzacționate instrumente financiare de pe piața AeRO.

În data de 22 februarie 2021 a început procesul de majorare a capitalului prin care compania intenționează să strângă peste 7 milioane de lei.