FacebookTwitterLinkedIn

Capitalul strâns va fi investit într-o linie de producție de îngrășăminte de sol de înaltă capacitate și calitate. În urma acestei investiții, Norofert va deveni cel mai mare producător din această categorie de produse din România. Restul de capital va fi utilizat pentru creșterea capacității liniei de producție a tabletelor efervescente. 

De asemenea, în conformitate cu politica de dividende a Norofert, conducerea propune acționarilor capitalizarea unei părți din profiturile din 2020. Propunerea, supusă votului la Adunarea Generală a Acționarilor programată în data de 20 aprilie 2021, va fi majorarea capitalului social al Norofert cu aproximativ 3,4 milioane de lei prin emiterea de până la 8.573.940 acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei pe acțiune. Acest lucru înseamnă că acționarii vor primi o acțiune gratuită pentru fiecare acțiune deținută.

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, a înregistrat venituri consolidate de 24,4 milioane de lei pentru anul 2020, în creștere cu 64% față de 2019 și un profit net de 6,3 milioane de lei, o creștere de 36%. Compania listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București a încheiat anul trecut cu venituri din exploatare de 31 milioane de lei și EBITDA de 11,4 milioane de lei.

Anul trecut a fost unul imprevizibil și plin de provocări. Ținând cont de pandemia globală și de contextul local al secetei severe din toată România, suntem încântați să furnizăm rezultate care depășesc obiectivele stabilite și aprobate de acționarii noștri în luna aprilie a anului 2020. În afară de creșterea afacerii noastre cu 64% față de anul precedent, în 2020 am reușit să înființăm o filială în SUA, am continuat investițiile în fabrică și am început pregătirile pentru introducerea unei noi linii de afaceri în grupul nostru – cultivarea de teren în sistem ecologic. Profiturile din 2020 vor fi capitalizate, iar acționarii noștri vor beneficia de acțiuni gratuite. Pentru 2021, stabilim stacheta și mai sus, deoarece ne propunem să atingem cifra de afaceri de 35 de milioane de lei în România, precum și să începem să generăm mai multe rezultate semnificative pe piețele externe”, a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

La începutul acestei săptămâni, grupul a anunțat intenția de a achiziționa o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, județul Teleorman și, prin urmare, să introducă o nouă linie de afaceri – agricultura ecologică. Valoarea tranzacției se ridică la 9,5 milioane de lei. 

Capitalizarea de piață a Norofert a ajuns la 228 milioane de lei.