FacebookTwitterLinkedIn

Nordic Petfood Production este membru al Grupului Nordic. Compania și-a început activitatea în 2005, prin inaugurarea fabricii de petfood, la Buftea. Din 2010, compania a achiziționat o nouă linie de producție, automatizată complet. De atunci și până în ianuarie 2017,  au făcut investiții succesive pentru modernizare și retehnologizare, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Au creat spații noi pentru depozitarea materiei prime și a produsului finit, iar astfel, au crescut capacitatea de producție și ambalare.

Vezi și: Oxfam: Marile bănci europene realizează un sfert din profituri în paradisuri fiscale

Nordic Petfood Production deține un portfoliu de peste 370 de furnizori. În anul 2016, aproximativ 78% din materiile prime au fost achiziționate de pe piața internă. Compania colaborează direct și prin parteneri cu 12 dintre retailerii internaționali prezenți în România și cu 800 de locații din comerțul tradițional și specializat. Pentru export, compania colaborează cu 9 parteneri. Fabrica de la Buftea are un spațiu de stocare de peste 1500 mp și o capacitate de livrare de aproximativ 300 tone/ zi.

Citește și: Deloitte România a numit un nou partener pentru a dezvolta serviciile de risc și reglementare în sectorul financiar

Iulia_Stana_Managing_Partner (3)

Conform estimărilor noastre, piața de hrană pentru câini și pisici din România se situează la aproximativ 150.000 tone din care, aproximativ 20.000 tone reprezintă hrana pentru pisici. Valoric, piața de hrană uscată se ridică la peste 700 milioane lei. Circa 56% din total piață se găsește pe canalul de vânzare al marilor retaileri din care, aproape jumătate reprezintă mărci private. Circa 41% din volumul total al pieței se vinde prin intermediul magazinelor tradiționale. Estimăm că portofoliul nostru atinge aproximativ 25% din volum și 16% din valoarea totală a pieței de hrană uscată pentru câini și pisici. În sectorul IKA, Nordic Petfood Production deține peste o treime din volum, a declarat Iulia Stana, managing partner, Nordic Petfood Production.

Sony World Photography Awards 2017 a desemnat fotografia lui Alex Andrieşi câştigătoarea premiului „Romanian National Award”

În prezent , la Buftea se produc 22 mărci private, 8 mărci exclusive și 4 branduri proprii.

În perioada 2017-2018, ne propunem creșterea cifrei de afaceri cu circa 20%, prin dezvoltarea capacității de producție și de stocare, dezvoltarea ariei de export și lărgirea portofoliului de produse destinate segmentelor upper mainstream și premium. De asemenea, vom acorda o atenție deosebită creșterii nivelului de expertiză al echipei, ca premisă de bază a realizării planurilor de viitor, a mai adăugat Iulia Stana.