FacebookTwitterLinkedIn

Primele modele BMW i3, premergatoare productiei de serie, au iesit de pe liniile de productie de la Leipzig in ianuarie. Acest vehicul inovativ, gandit pentru a genera zero emisii – este propulsat de un motor 100% electric – in special pentru uz urban, va fi disponibil pe piata la sfarsitul acestui an. “Cateva sute de precomenzi pentru BMW i3 au fost deja primite”, a declarat Norbert Reithofer, presedinte al board-ului de management BMW AG, in cadrul conferintei de presa de la Munchen, in care BMW Group si-a prezentat rezultatele financiare din 2012.

Afla ce venituri a inregistrat BMW Group in 2012, cel mai bun an din istoria sa

BMW i3, construit din materiale usoare precum fibra de carbon si aluminiul, are o autonomie de 150 de kilometri care, dupa cum au aratat experientele anterioare pe acest segment ale BMW, cu modelele MINI E este “absolut suficient in cele mai multe imprejurari°, potrivit oficialilor germani. Clientii pot opta sa creasca aceasta autonomie prin asa-numitul “range extender”, in fapt un mic motor pe benzina, care este insa optional.

Destinat in principal clientilor din suburbii si mediul urban, BMW i3 necesita un timp redus de productie, datorita reducerii numarului partilor componente si unor metode speciale de lucru. “Pe termen mediu, megametropolele nu vor avea alta solutie decat sa incurajeze folosirea sistemelor alternative de condus”, a mai spus Reithofer. De pilda, in Beijing vehiculele electrice sunt deja exceptate de la taxe, dar si de la obligativitatea de a avea numere de inmatriculare.