Cautare
, Contributor

Tech |
|

Nokia stabilește o nouă strategie de activitate

Nokia și-a redus joi prognozele de profit pe tot anul și stabilește o nouă strategie.  
nokia

 

Firma finlandeză a anunțat o nouă strategie în cadrul căreia va avea patru grupuri de afaceri: rețele mobile, rețele IP și fixe, servicii cloud și de rețea și tehnologii Nokia, scrie Reuters.

De asemenea, Nokia și-a redus perspectivele de profit pe tot anul cu 0,02 euro până la punctul mediu de 0,23 euro pe acțiune.

Ne așteptăm să ne stabilizăm performanța financiară în 2021 și să oferim îmbunătățiri progresive către obiectivul nostru pe termen lung“, a spus Pekka Lundmark, CEO Nokia, într-un comunicat.

Nokia și rivalul său nordic Ericsson au câștigat mai mulți clienți pe măsură ce mai mulți operatori de telecomunicații încep să lanseze rețele 5G, iar Huawei este din ce în ce mai evitat de mai multe guverne din cauza preocupărilor de securitate.

Cu toate acestea, Nokia a suferit un eșec în al treilea trimestru, când a pierdut în fața Samsung un contract de furnizare a echipamentului 5G către Verizon.

Am pierdut cota la un mare client nord-american, vedem o presiune pe piața respectivă și credem că trebuie să creștem în continuare investițiile în cercetare și dezvoltare pentru a asigura drumul în 5G“, a spus Lundmark.

Compania și-a redus prognoza marjei operaționale pentru 2020 la 9% de la 9,5% și pentru 2021 se așteaptă la o marjă operațională de 7-10%.

Nokia a declarat că câștigurile sale subiacente din iulie-septembrie au fost fixe în fiecare an, la 0,05 euro pe acțiune, îndeplinind consensul de 0,05 euro într-un sondaj Refinitiv.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii