Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Nokia 9 PureView, primul smartphone din lume dotat cu cinci camere principale, va fi disponibil în România la începutul lunii aprilie

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete, anunță disponibilitatea smartphone-ului Nokia 9 PureView în România de la începutul lunii aprilie, la prețul recomandat de 2799 lei.
 aboneaza-te
Nokia 9 PureView (2)

Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS, procesarea avansată a imaginii fiind acum disponibilă tuturor pasionaților de fotografie. Fiecare fotografie realizată cu Nokia 9 PureView este în format HDR, toate cele cinci camere lucrând simultan pentru a compune imaginea într-o fotografie de 12MP.

Modelul are doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici pentru claritate și detalii. Cei cinci senzori lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de un senzor  standard.

Fiecare fotografie realizată de Nokia 9 PureView folosește toate cele cinci camere pentru a captura cel puțin 60MP de date imagistice. Pentru procesarea și fuziunea imaginilor, Nokia 9 PureView a maximizat arhitectura eterogenă de calcul a platformei mobile Qualcomm® Snapdragon ™ care atribuie sarcini între ISP, DSP, GPU și CPU. Dispunând de un co-procesor dedicat de imagine, care reglează în mod individual expunerea și balansul de alb a fiecărei camere, Nokia 9 PureView reprezintă viitorul fotografiei de smartphone.

 Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, a declarat: „Smartphone-urile Nokia sunt pionierii inovării în materie de imagine. Confirmând această tradiție, facem un salt semnificativ în introducerea celui mai avansat sistem de imagini pe un smartphone – Nokia 9 PureView. Conceput pentru iubitorii de fotografie, Nokia 9 PureView este singurul smartphone care captează simultan imaginile realizate cu toate cele cinci camere pentru a compune o imagine atât de bogată încât posibilitățile de post-procesare sunt nesfârșite. Mai mult, punem la dispoziția utilizatorilor o suită de funcții de editare, cum ar fi Adobe Photoshop Lightroom și editorul câmpului de profunzime al Google Photos. Acum se poate explora fiecare detaliu cu Nokia 9 PureView.”

Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este HDR, cu până la 12,4 trepte de expunere și o adâncime de câmp de 12MP. Acest lucru înseamnă că fiecare imagine JPG de 12MP oferă detalii deosebite atât în zone cu soare, cât și în condiții de umbră.

Harta de adâncime de 12 MP, de o fidelitate fără precedent, realizată cu fiecare imagine JPG permite aplicarea unui efect de Bokeh și oferă utilizatorului posibilitatea de a-și explora latura artistică folosind editorul de profunzime al Google Photo. Acesta permite re-focalizarea, ajustarea nivelului de estompare și saturație chiar și după ce fotografia a fost realizată.

Conceput pentru pasionații de fotografie, Nokia 9 PureView captează imaginile și în format RAW „DNG” și permite editarea acestora direct pe telefon, datorită parteneriatului cu Adobe Lightroom. Se spune că 50% din arta fotografică este în post-producție, iar Nokia 9 PureView oferă toate atributele pentru a străluci în acest domeniu.

Nokia 9 PureView vine cu un update pentru Pro Camera UI – permițând un control și mai bun al fotografiilor. Utilizatorii pot realiza fotografii time lapse, cu suport pentru timpii de expunere de până la 10 secunde. În plus, noua Pro Camera UI a smartphone-ului Nokia 9 PureView include posibilitatea de a ajusta nivelul de expunere în trepte de câte o treime, oferind utilizatorilor mai mult control ca niciodată al reglajelor de expunere.

Nokia 9 PureView va primi actualizări de securitate lunare timp de trei ani și două actualizări majore ale sistemului de operare, garanția programului Android One. Mai mult, Google Play™ protect scanează peste 50 de miliarde de aplicații pe zi pentru a proteja terminalul de malware.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii