Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Noile teste rapide COVID-19: Posibilitatea de întoarcere la normalitate

Specialiștii britanici au lansat miercuri două noi teste rapide COVID-19 care ar putea ajuta la procesul de testarea în masă. Astfel, lumea s-ar putea reîntoarcere la normal, după testare când toți care primesc rezultat negativ se vor întoarce la muncă și la școli.  
 aboneaza-te
testare covid

Unul dintre teste, dezvoltat de specialiștii britanici în AI, iAbra, se folosește de imagistica holografică microscopică pentru a „vedea” moleculele Covid-19 și oferă rezultate cu o precizie de 99,5% în 20 de secunde, informează The Telegraph.

Cel de-al doilea test rapid pentru depistarea COVID-19 este dezvoltat de HALO, o companie britanică de biotehnologie, și se bazează pe prelevarea de salivă. Testul urmează să fie lansat la Universitatea Exeter pentru studenții simptomatici și vulnerabili.

Cele două teste au fost lansate în ziua în care Boris Johnson a prezentat programul „Moonshot”, menit să ofere 10 milioane de teste pe zi până la începutul anului viitor, în încercarea de a restabili „viața normală”.

Testul iAbra, validat cu o precizie de 99,8% de către Universitatea Bristol, se pretinde a fi de 50 de ori mai sensibil decât testul PCR actual utilizat de NHS, ceea ce înseamnă că ar putea detecta infecțiile cu Covid-19 mult mai devreme înainte ca oamenii să prezinte simptome.

Testul dezvoltat de specialiștii din Marea Britanie este conceput pentru a asigura screening-ul în masă, astfel încât oamenii să poată intra pe un stadion de fotbal, teatru sau în aeroport în siguranță, știind că alte persoane care li se alătură sunt foarte puțin probabil să fie infectate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii