Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Noile sancțiuni adoptate de Washington îi enervează pe oficialii de la Kremlin

Statele Unite au sancţionat şapte oligarhi ruşi şi 17 oficiali ai guvernului rus pentru ceea ce au numit „activităţi nepotrivite” în întreaga lume, conform „The Guardian”, preluat de News.ro.
Kremlin

Au fost vizate şi 12 firme rusești, deţinute de oligarhi, precum şi o companie de distribuire a armelor deţinută de stat şi o bancă, a informat Trezoreria din SUA.

Printre persoanele vizate, considerate apropiate de Vladimir Putin, se numără Kirill Şamalov, ginerele preşedintelui Rusiei, care a primit recent un împrumut de peste un miliard de dolari de la Gazprombank, bancă deţinută de stat, și Oleg Deripaska, oligarh care a avut legături strânse, la un moment dat, cu fostul şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Noile sancţiuni vin ca răspuns la „un tipar din ce în mai accentuat al guvernului rus” de comportament nepotrivit, au spus oficialii de la Casa Albă.

Bugetele de publicitate atrase de televiziunile de știri – trimestrul I 2018

La scurt timp după acest anunț, autoritățile de la Kremlin au anunțat că Rusia va răspunde cu fermitate noilor sancţiuni impuse de Washington.

„Evident că nu vom lăsa acest nou atac împotriva Rusiei fără un răspuns dur”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe rus.

„Washingtonul trebuie să înceteze să creadă că se poate adresa Rusiei doar prin sancţiuni. Absurditatea politicienilor de la Washington a atins un asemenea nivel încât încearcă să afecteze firme care întreţin de mult timp relaţiii cu SUA şi care au mii de angajaţi”, se mai spune în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii