Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Noile modele pilot de la IWC decolează în noiembrie

Cel mai mult și cel mai mult, dintre toate ceasurile IWC – și sunt multe –, îmi plac modelele Pilot, unele dintre cele mai inspirate și mai utile piese pe care am avut bucuria să le văd și să le port în cei peste 15 ani de când scriu despre această industrie.
iw501004

Voi scrie mai întâi despre o ediție specială, creată, așa cum e tradiția la IWC Schaffhausen, în onoarea pilotului și autorului francez Antoine de Saint-Exupery. Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition „Antoine de Saint-Exupery“ e un model care va fi produs doar în 250 de exemplare, cu carcasa din aur roșu, cadran maro și ace placate cu aur, precum și o minunată curea din piele maronie cu cusături albe, care fac trimitere la costumele piloților din epoca lui Saint-Exupery. Sunt detalii, știu, dar pe mine detaliile mă încântă cel mai mult atunci când sunt bine realizate, deoarece fac diferența dintre un produs bun și unul excepțional.

Cadranul expune, în trei ferestre separate, luna, data și ziua și are nevoie de ajustare o dată pe an, la finalul lunii februarie. Calibrul 52850 este realizat de IWC, cu un sistem de încărcare Pellaton și oferă o rezervă de funcționare de șapte zile. Un alt detaliu care mă încântă este rotorul din aur roșu, în forma unui Lightning P-38, aeronava cu care Saint-Exupery a efectuat ultimul său zbor.

IWC se încadrează foarte bine și în curentul retro, care domină de ceva vreme piața, prin lansarea a două variante foarte reușite ale modelului Big Pilot’s Watch, celebru în anii ’40. Denumit Big Pilot’s Watch Heritage, noul model este disponibil în două variante – din titan (cu cadran negru și ace tratate cu material luminiscent) și bronz – acesta din urmă este preferatul meu, nu prea mă împac cu titanul deoarece mi se pare prea ușor. Mie îmi plac ceasurile pe care le simți la încheietură…

Citește și Ceasurile purtate de cei mai mari CEO

Ediția din bronz este limitată la 1.500 de exemplare. Ambele ceasuri sunt echipate cu mecanismul IWC 52110, cu sistem de încărcare Pellaton și rezervă de funcționare de șapte zile. Rezerva este indicată în dreptul orei 3.

Noile modele sunt disponibile din luna noiembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii