Cautare
, Contributor

Internet |
|

Noile legi media din Australia vor fi examinate săptămâna viitoare de Parlament 

Săptămâna viitoare, legislația prin care se solicită giganților Google și Facebook să plătească pentru conținutul de știri va fi examinată de parlamentul australian, a anunțat vineri trezorierul Josh Frydenberg.
stiri presa mass media

Astfel, Australia este pe cale să devină prima țară din lume care introduce o legislație ce forțează Google și Facebook să plătească editorilor pentru conținut. Acest demers legislativ este atent urmărit de celelalte state ale lumii, care ar putea lua exemplul Australiei, relatează Reuters.

Dacă va beneficia de sprijinul partidelor, legislația – despre care Google spune că este „irealizabilă” și că o va obliga să se retragă din țară cu totul – ar putea intra în vigoare luna aceasta.

Giganții tech americani au făcut presiuni asupra Australiei pentru a modifica legislația, purtând discuții cu premierul australian Scott Morrison, dar și cu Frydenberg.

Google a lansat săptămâna trecută o platformă în Australia, oferind știri pentru care a plătit și încheind astfel propriile oferte de conținut cu editorii, într-o încercare de a arăta că legislația propusă este inutilă.

De asemenea, Reuters a anunțat că a semnat un acord cu Google pentru a deveni primul furnizor global de știri al noii platforme Google News Showcase.

Totodată, în premieră pentru Europa, Google a încheiat acorduri cu editorii francezi și britanici prin care plătește pentru știrile online pe care le transmite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii