Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Noile criterii de instituire a carantinei au fost publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial au fost publicate, marți, noile criterii de instituire a carantinei, fiind introdus un sistem prin care localităților li se va acorda un anumit punctaj pe baza unei grile, informează Radio România Actualități.
carantina

Măsura se recomandă când orașele mai mari adună minimum 60 de puncte și cel puțin 70 de puncte în cazul localităților mai mici, notează Radio România Actualități.

Pe lângă rata de incidență și tendința acesteia, se va lua în considerare și numărul de teste efectuate într-o săptămână, rata de pozitivare, numărul cazurilor din focare și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI.

În cazul orașelor mai mari se recomandă măsura carantinei dacă adună minimum 60 de puncte. Cel mai mult în acest calcul va cântări rata de incidență cumulată în 14 zile, dar se va ține cont și de tendința acesteia – crescătoare, staționară sau descrescătoare. În plus, se va lua în considerare și numărul de teste efectuate în ultimele șapte zile, rata de pozitivare, numărul cazurilor din focare și gradul de ocupare a paturilor din spitale.

Pe de altă parte, localitățile mai mici ar intra în carantină dacă adună cel puțin 70 de puncte.

În prezent, sunt 50 de localități din România sunt încă în carantină.

Alte 10 județe sunt zone roșii, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii