Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Noi restricții de călătorie în timp ce numărul de cazuri Covid-19 continuă să crească

Mai multe state din Asia au impus luni noi restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a impus carantinarea turiștilor din Spania
aeroport masca shutterstock_1667388061

Mai multe state din Asia au impus luni noi restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a impus carantinarea turiștilor din Spania, informează Reuters. Astfel, redeschiderea sezonului de vacanțe de vară în Europa nu e tocmai una fericită de vreme ce numeroase state se confruntă cu o creștere a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Chiar dacă mai multe țări au declarat că răspândirea virusului este sub control, oficialii din domeniul sănătății au raportat o creștere a numărului de noi cazuri de Covid-19. Australia a înregistrat o creștere record zilnică. Vietnamul a închis orașul Danang, forțând evacuarea a zeci de mii de vizitatori, iar China continentală a confirmat cele mai noi cazuri cu transmitere locală de la începutul lunii martie.

Papua Noua Guinee și-a închis granițele, iar în Hong Kong au fost interzise adunările a mai mult de 2 persoane, restaurantele au fost închise, iar locuitorii sunt obligați să poarte măști de protecție în locurile publice.

La doar câteva săptămâni după ce țările europene au decis redeschiderea turismului după pandemie, o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în Spania a determinat Marea Britanie să oblige cetățenii de acolo să se carantineze pentru 14 zile la aterizare. Astfel, planurile de vacanță a mii de turiști au ajuns un eșec.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, pe termen lung, restricțiile de călătorie nu vor ajuta la prevenirea răspândirii virusului. Fiecare țară ar trebui să depună eforturi mai mari de pentru a opri răspândirea virusului în interiorul granițelor prin adoptarea strategiilor folositoare, precum obligativittaea purtării măștii și distanțarea socială.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii