Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Noi reguli pentru persoanele care vin din străinătate în România

Ludovic Orban a anunțat noi reguli pentru persoanele care intră în România.
ludovic-orban-cere-ancheta-dupa-ce-chitac-a-fost-adus-la-spital-fara-izoleta-650644

 Persoanele care vor intra în România vor merge în carantină dacă vin din state grav afectate de epidemia Covid-19. Cei plasați în carantină pot evita izolarea (de 14 zile) dacă în cea de-a cincea zi fac un test Covid, iar rezultatul este negativ.

 Ludovic Orban: „Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări.

Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

Aceste restricții vor fi mai nuanțate. Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii rezultatului vor putea ieși din carantină.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii