FacebookTwitterLinkedIn

ADRIAN LUNGU, Director Tehnic si Training;

IRINA MAROCICO, Director Financiar:

TUDOR BACIU, Managing Director;

IONELA ȘTIRBEȚ, Director Marketing;

bVLAD FLOREA, Director Comercial;

Care sunt noile perspective de business pentru echipa Essilor România?

Cum se schimbă strategiile de business într-o companie de talia Grupului Essilor – lider mondial în optica oftalmică și jucător cheie în sănătatea vizuală – care este gradul de adaptare a echipelor și partenerilor, care sunt noile direcții și cum se vede viitorul, aflăm în cele ce urmează de la Tudor Baciu, Managing Director și echipa managerială de la Essilor România.

,,De aproape 2 secole, Grupul Essilor s-a confruntat cu nenumărate calamități petrecute în lume și tot de atâtea ori a rămas intens conectat cu societatea prin noi și noi tehnologii. La Essilor, misiunea noastră de a îmbunătăți viața oamenilor prin îmbunătățirea vederii lor, a condus strategia și operațiunile noastre de la nivel local și global mai mult ca niciodată în această criză globală fără precedent. Toate echipele noastre s-au mobilizat de la începutul crizei, lucrând la soluții adecvate pentru a oferi în continuare suportul necesar tuturor purtătorilor de ochelari și pentru a ne sprijini partenerii în pregătirea adecvată aferentă reluării activităților. Asigurarea unui mediu de lucru și de producție sigur pentru echipele Essilor și garantarea livrării continue a produselor a fost întotdeauna și va fi în continuare prima prioritate pentru noi. În acest scop, ne-am dezvoltat și adaptat protocoalele interne de siguranță, care sunt implementate și devin noul standard în cadrul Grupului Essilor. Revenim, așadar, în siguranță la o ,,nouă normalitate’’ pentru echipe proprii, clienți și parteneri, revenire ce va fi însoțită de o serie de inițiative adaptate contextului. De asemenea, de-a lungul întregii acestei perioade, operațiunile de conectare digitală (training-uri, conferințe, consultanță) au fost și vor rămâne o parte integrantă a eforturilor Essilor de a se angaja cu partenerii și consumatorii și de a răspunde prompt oricărei nevoi’’, a declarat Tudor Baciu.

Este adaptarea cheia succesului?

,,Ca lider mondial, avem o responsabilitate și putem face diferența, asigurând accesul în condiții de siguranță la îngrijirea ochilor, prin oferirea de soluții adecvate și sprijinirea partenerilor noștri în relansarea activităților. Toate filialele noastre împărtășesc linii directoare special concepute cu profesioniști în îngrijirea ochilor din întreaga lume. Au fost întocmite ghiduri special gândite, cu măsuri adaptate noii realități, precum digitalizarea instrumentelor de refracție și măsurare, adaptarea proceselor de distribuție, prezentarea ofertelor de produse sau reorganizarea spațiului din magazine. Vom trece, de exemplu, de la o călătorie obișnuită în magazin, către o gestionare a zonelor mai segmentate, de la zona de așteptare sau de examinare, până la cea de măsurători sau de livrare’’, adaugă Vlad Florea, Director Comercial.

Care sunt noile direcții de marketing și de comunicare?

,,Continuăm să promovăm într-un efort de echipă sănătatea vizuală și bunele obiceiuri pentru protejarea ochilor, mai ales într-o perioadă în care grija pentru noi și familiile noastre sunt mai importante ca oricând. Pe măsură ce experții Essilor formulează soluții pentru a gestiona fluxul consumatorilor în magazine, acestea vor fi implementate printr-o suită de soluții tehnologice pentru a servi în mod corespunzător consumatorii, cu respectarea reglementărilor sanitare în vigoare. Astfel de soluții (VISION R800, VISIOFFICE X, COMPANION) ce vizează sprijinirea operațiunilor în magazin, variază de la proiectarea programului și rezervarea programării, până la gestionarea persoanelor aflate în așteptare și comunicații multi channel. Misiunea noastră continuă, cu aceeași energie și la fel de dornici să rămânem aproape de purtătorii de ochelari din România, cu proiecte in continuă derulare, dar adaptate: Varilux – lentila progresivă #1 în lume, Privește în viitor și Siguranța la volan începe cu o vedere bună. Ne focusăm și pe comunicarea în mediul online, adresându-ne tuturor persoanelor care doresc să rămână informate cu privire la problemele de vedere și cele mai bune soluții pentru acestea’’, arată Ionela Știrbeț, Director Marketing.

E-ssilor learning, o alternativă la training-urile tradiționale?

,,Informația este esențială, iar training-urile desfășurate în ultima perioadă în mediul online, au fost ocazia excelentă de a rămâne conectați cu partenerii noștri. Un palier al discuțiilor fac obiectul tehnologiilor din spatele inovațiilor lentilelor Essilor. Deoarece ne pregătim să ne petrecem mai mult timp în aer liber, cererea pentru lentilele fotocromatice Transitions este în creștere. Protejarea ochilor împotriva radiațiilor dăunătoare sau a luminii puternice a soarelui este esențială. În plus, când vremea se schimbă și alternăm în mod constant de la activitățile din spații închise la cele în aer liber, această precauție poate deveni curând problematică, de aici valoarea lentilelor fotocromatice. Printr-o inovație continuă, Transitions Optical, parte a Grupului Essilor, a conceput lentile adaptabile, care se potrivesc, practic, cu orice design, prescripție și cadru pentru lentile. Tehnologia încorporată în acestea este atât de avansată, încât au capacitatea de a bloca 100% razele UVA și UVB, filtrând lumina albastră dăunătoare atât în spații închise cât și în aer liber, ceea ce ajută la evitarea schimbării permanente a ochelarilor. O altă caracteristică a acestei perioade este munca de la distanță și petrecerea unui timp mai mare în fata ecranelor, de aceea, protejarea ochilor de lumina albastră-violet devine o prioritate. O inovație Essilor oferă soluția ideală: lentilele Eyezen care ajută la diminuarea efortului ochilor și contribuie la reducerea senzației de ochi obosiți’’, explică Adrian Lungu, Director Tehnic și Training.

Cum se vede viitorul prin lentilele Essilor?

,,Pe măsură ce țările încep să-și ușureze progresiv blocarea la nivel global, iar companiile își reiau activitățile, Essilor lansează o serie de inițiative menite să asigure continuitatea desfășurării activității în condiții de maximă siguranță. Pentru a răspunde prompt provocărilor, inclusiv celor economice post pandemice, însă, cooperarea între organizațiile naționale, internaționale și comunitatea de afaceri este esențială. În Essilor depunem un efort de colaborare persistent și privim cu încredere într-un viitor în care putem asista și la potențiale efecte benefice pentru economia locală și globală, precum relaxarea politicilor invențiilor și a inovațiilor’’, apreciază Irina Marocico, Director Financiar.