FacebookTwitterLinkedIn

Bursa de Valori București vrea să valorifice potențialul de dezvoltare al sectorului IT, iar piața locală de capital poate fi o rampă de lansare pentru mulți alți antreprenori prin oportunitățile de atragere de capital, dar și prin creșterea vizibilității companiilor lor.

„Ne bucurăm că anunțăm acest parteneriat în cadrul industriei IT, un sector economic extrem de dinamic și cu un rol important în dezvoltarea României, așa cum s-a observat și în această criză pandemică globală. ANIS și BVB sprijină, astfel, companiile tech locale în vederea atragerii de capital necesar creșterii atât a propriilor organizații, cât și a economiei digitale românești”, a declarat Gabriela Mechea, director executiv ANIS.

În cadrul parteneriatului agreat, Bursa de Valori București și ANIS propun organizarea unor evenimente și prezentări despre piața de capital și posibilitățile de dezvoltare prin utilizarea instrumentelor specifice disponibile prin platformele Bursei de Valori București, se arată într-un comunicat. În egală măsură, ANIS se va implica în promovarea proiectul Made in Romania, proiect care are drept obiectiv conectarea antreprenorilor și a finanțatorilor din România pe o singură platformă, dar și identificarea celor mai promițătoare companii locale.

“Sectorul IT este esențial pentru economia României, un sector care a avut o dinamică extraordinară în ultimii ani și pe care ni-l dorim tot mai bine reprezentat la bursă. Ne dorim ca investitorii noștri să poată accesa cât mai multe companii din zona de tehnologie prin intermediul platformei Bursei de Valori București, iar parteneriatul cu ANIS este un pas foarte important în această direcție”, a declarat Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei.

Parteneriatul dintre BVB și ANIS poate eficientiza accesul companiilor la multiple surse de finanțare și, de asemenea, poate facilita listarea lor la bursă.

“Evoluția bursei din ultimii ani s-a remarcat printr-un interes foarte ridicat al investitorilor pentru companii cu potențial de creștere, sectorul IT fiind printre cele mai atractive. Ne dorim ca prin parteneriatul cu ANIS să identificăm acei antreprenori și acele companii care sa poată utiliza acest capital disponibil la parametri optimi, contribuind, astfel, la dezvoltarea generală a mediului de afaceri din România”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii numără peste 140 de membri și a fost înființată în 1998 ca să reprezinte interesele companiilor IT românești.