FacebookTwitterLinkedIn

Este cazul unui antreprenor din sectorul aviației comerciale care a speculat oportunitatea de a-și menține activitatea business-ului într-o perioadă dificilă transportând pe cale aeriană porcine către China. Omul de afaceri rus, Alexey Isaykin a zburat în toată această perioadă cu avioanele pline, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

De la începutul anului, compania Volga-Dnepr Group a transportat peste 3.000 de porci de prăsilă din Franţa până în China. Animalele au fost transportate pe o distanţă de aproximativ 10.400 de kilometri într-un avion de marfă Boeing 747, iar rolul acestora este să refacă efectivele pe cea mai mare piaţă a cărnii de porc din lume, afectată de pesta porcină africană.

„Industria globală a aviaţiei trece prin cea mai dificilă perioadă înregistrată vreodată însă pentru transportatorii cargo cum suntem noi aceasta este o şansă. Anterior, mai mult de jumătate din marfă era transportată în compartimentele de bagaje ale avioanelor de pasageri. Odată cu dispariţia acestei oferte de pe piaţă, cererea pentru companiile aeriene cargo a explodat iar preţurile s-au dublat”,spune Alexey Isaykin.

Compania Volga-Dnepr Group transportă şi măşti, combinezoane, echipamente medicale şi chiar şi vehicule pentru dezinfectarea străzilor în ţări precum Rusia, Franţa şi Germania.