Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Noi localități din România intră în carantină

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că a semnat un ordin de carantinare pentru mai multe localități din județul Satu Mare.  
Doctor Raed Arafat, sercretar de stat în Mninisterul Sănătății

”Astăzi (n.r. vineri, 10.09)  am fost la aproximativ 5,7 la sută rată de pozitivare. Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem și tineri. Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistrița să îmi spună de decesul unui subofițer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situații cu care ne confruntăm acuma”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară.

Arafat a semnat primul ordin de carantinare a unor localități, după mai multe luni. ”Astăzi (n.r. vineri, 10.09)  este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localități, am semnat Ordinul de carantinare pentru șase localități din județul Satu Mare, care e unul dintre județele care a depășit 1,5 la mie rată de incidență, dar sunt câteva localități limitrofe, niște localități mici care au depășit șase la mie și au obținut un punctaj mare de punctajul INSP și CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localitățile respective”, a declarat Arafat. 

El a mai menționat că vaccinarea este soluția optimă în fața coronavirusului. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021 ora 00:00  (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii