FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu luna februarie, magazinul J.Kristensen anunță prezența unui nou brand, D.Exterior, fondat în Italia in 1986 de către Nadia Zanola. Până astăzi, Zanola continuă să fie designerul casei, iar toate piesele sunt făcute exclusiv în Italia.

Pentru actuala colecție (stânga), semnătura casei D.Exterior – silueta ladylike – se modifică, aducând un aer modern: jocul cu designul feminin al brandului, buzele în culori de prună, un make-up ”smokey eyes” nedefinit și părul dezordonat. Tehnicile contemporane – elemente pure de tricot și printuri digitale – câștigă în fața siluetelor clasice și a costumelor croite.

Salvatore Ferragamo Women

În colecția primăvară/vară 2014 Salvatore Ferragamo (stânga), minimalismul liniilor și structura sunt îmblânzite prin volum, iar detaliile sunt multiplicate pentru a crea un nou echilibru. Rezultatul este o serie de efecte opuse: linii drepte și curbe, lumina în antiteză cu umbra și densitatea cu transparența.

În ceea ce privește gențile, pielea de piton vine cu efecte nuanțate în verde, albastru sau roz și este folosită în redarea unui elegant mozaic alături de blană de ponei, piele și velur.

Santoni Women

Colecția Santoni Women pentru primăvară/vară 2014 reprezintă o incursiune în lumea ideală a unei femei a zilelor noastre, încercând un stil atemporal, potrivit unei vacanțe rafinate. În acest stil șic, imaginar, formele frunzelor, culorile florilor care se ascund în spatele verdeții și prețiozitatea pielii de anaconda și de șarpe sunt transferate pe sandale, pantofi și chiar cizme. 

Blumarine

O garderobă mixtă, creată pentru a te purta fără efort dintr-un context urban într-un resort exclusiv din Acapulco. Noua colecție o aduce în contemporaneitate pe Talitha Getty, style icon al anilor ’60,  ale cărei alegeri stilistice combinau atitudinea boemă cu o eleganță naturală pentru ocaziile formale. Imprimeurile cu flori colorate pe un fundal ocru sunt accentuate de combinații de albastru-lagună, iar inspirația Art Nouveau este folosită în imprimeuri ivoire, ocru și negru pentru piesele din bumbac elastic, jerseu și tricotaje din cașmir și mătase.

Fabiana Filippi

În acest sezon totul debordează de optimism, atât prin culoare – limoncello, violet-azalee, verde marin, alb-spumă – cât și prin design și imprimeuri pe mătase.  Printurile micro se îmbină cu florile supradimensionate, iar elegantele elemente Art Nouveau apar ca detalii pe bluze, tricouri, cămăși, pantaloni, tunici și rochii.

Marc Cain

Într-un contrast interesant, noua colecție Candystorm se concentrează pe culori pastelate și tonuri neutre, dar și pe materiale de lux. Pielea cu un aspect artizanal este materialul acestui sezon, iar fluiditatea joacă un rol decisiv. Piesele esențiale? Jeanși cutați în stil couture, jachete scurte cu forme drepte, imprimeuri de piton pentru jeanși și bluze și – piesa de rezistență – un sacou din impletituri de piele realizate manual și mâneci kimono. În completarea stilului, cele mai importante accesorii sunt bandane cu pietre și genți din piele împletită.

Basler

Colecția Bastler poartă semnătura distinctivă a directorului de creație Brian Rennie: feminitate și o preferință pentru culori și detalii. În noua colecție, este subliniată personalitatea unei femei care caută calitatea și care își cunoaște stilul, indiferent de vârstă, de mărimea hainelor sau de naționalitate.