Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Noi cifre arată că vaccinul AstraZeneca are o eficiență de 76% împotriva Covid

AstraZeneca a lansat miercuri cifre actualizate din studiile sale de fază III la scară largă, din SUA.  
AstraZeneca Oxford vaccin

Acestea arată că vaccinul Covid-19 are o eficiență de 76% împotriva bolilor simptomatice, în scădere față de eficacitatea susținută anterior de 79%, relatează pe larg Forbes.com.

Într-un comunicat de presă, AstraZeneca a reiterat încă o dată că vaccinul său este 100% eficient în prevenirea bolilor severe și a spitalizării, arătând că atunci când utilizat pe scară largă oferă o protecție robustă.

Compania și-a revizuit, de asemenea, procentul de eficacitate în rândul persoanelor de peste 65 de ani, menționând că vaccinul său a fost 85% eficient în prevenirea bolilor simptomatice, mai mult decât 80%, cât a fost raportat anterior.

Numerele actualizate de studii de fază III – care au inclus 32.449 de participanți, în mare parte din SUA, dar și persoane din Chile și Peru – au înregistrat 190 de cazuri simptomatice de COVID-19 în rândul participanților, față de 141 de cazuri raportate luni.

Două treimi dintre participanți au primit vaccinul, care a fost administrat în două doze la un interval de patru săptămâni, în timp ce restul au primit un vaccin placebo.

Au fost înregistrate și opt cazuri grave de COVID-19 în studiu, însă toate au apărut în interiorul grupului placebo, informează compania.

AstraZeneca intenționează să transmită analiza finală a studiului Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru  a primi autorizația de utilizare de urgență în următoarele săptămâni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii