FacebookTwitterLinkedIn

Immofinanz, unul dintre principalii investitori de pe piața imobiliară din România și cel mai important proprietar de clădiri de birouri din București, anunță mai multe parteneriate noi și extinderi ale colaborărilor cu chiriași din sectorul local de birouri, pentru suprafețe de peste 21.000 de metri pătrați. Astfel, compania a prelungit și extins contracte existente pentru mai mult de 19.000 metri pătrați și a atras chiriași noi pentru aproximativ 2.400 metri pătrați în cinci dintre proprietățile sale de birouri clasa A din București.

Moscova scade rezultatele operaționale ale Immofinanz

„2015 a fost cu siguranță un an plin pentru Immofinanz în România. Pe măsură ce continuăm să dezvoltăm noi proprietăți de birouri premium, precum Metroffice, suntem încântați de cererea constantă pentru proprietățile noastre existente. Extinderea a numeroase contracte de închiriere, precum și noii chiriași care ni se alătură demonstrează că strategia noastră de a prioritiza nevoile clienților și de a construi relații pe termen lung cu aceștia va da întotdeauna rezultate”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Office & Logistics pentru România și Bulgaria în cadrul Immofinanz.

În Victoria Park, după ce recent a întâmpinat un nou chiriaș, Grupul Media Camina (Radio Zu și Radio Romantic) și a consoldiat parteneriatul cu Syngenta Agro, Immofinanz anunță prelungirea, pe șapte ani, a contractului de închiriere prin care SIVECO România ocupă 5.500 metri pătrați Acest parteneriat a început în 2006 și se va întinde, astfel, pe o perioadă de cel puțin 17 ani.

Sorin Vișoianu, Immofinanz: ”Cred într-o creștere moderată”

Un alt chiriaș pe termen lung al grupului austriac, KPMG a ales să extindă suprafața închiriată în Victoria Park cu aproape 670 metri pătrați, la aproximativ 6.400 metri pătrați, și a prelungit contractul de închiriere pentru încă cinci ani. Astfel, parteneriatul dintre Immofinanz și KPMG se va întinde pe o perioadă totală de cel puțin 15 ani.

O altă clădire de birouri, S-Park, are noi chiriași: B.Braun, unul dintre chiriașii pe termen lung ai Immofinanz, din LOG.IQ Timișoara, a semnat un contract de închiriere pe cinci ani pentru 450 metri pătrați în S-Park, în timp ce Best Chef va deschide un punct de lucru bazat pe conceptul său Cafeteria Restaurant în aceeași clădire. Best Chef a semnat un contract de închiriere pe cinci ani pentru un spațiu de retail de aproximativ 990 metri pătrați în S-Park.

Scurt tratat de istorie office a Bucureștilor

De asemenea, producătorul de pompe Grundfos Pompe România și-a prelungit contractul de închiriere pentru 630 metri pătrați în S-Park, pentru o perioadă de încă cinci ani. Grundfos este partener al Immofinanz încă din 2011. SkyConsult Ro, companie ce oferă servicii de consultanță IT, și-a prelungit, de asemenea, pentru încă trei ani contractul de închiriere pentru aproximativ 530 metri pătrați în S-Park.

O altă proprietate Immofinanz care arechiriași noi este Băneasa Airport Tower: ProCredit Bank a semnat un contract de închiriere pe cinci ani pentru aproximativ 330 metri pătrați, în timp ce Hafele România va deveni chiriaș pentru cinci ani pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați.

Skanska cumpără un teren de la Ion Rădulea

IRIDE Business Park anunță, de asemenea, semnarea unui nou parteneriat: Real Velarde, companie ce va aduce în București conceptul CrossFit „The American Way”, va închiria aproximativ 300 metri pătrați pe o perioadă de cinci ani în această proprietate. Noul chiriaș va transforma spațiul respectiv într-un centru de fitness ce își va deschide porțile începând cu luna decembrie. Mai mulți chiriași existenți și-au prelungit și/sau extins contractele de închiriere în IRIDE: Terapia Ranbaxy, membră a grupului Sun Pharmaceutical Industries, a ales să își prelungească contractul de închiriere pentru 2.000 metri pătrați, în cadrul unui parteneriat cu Immofinanz ce a început în 2006. Pe de altă parte, colaborarea Immofinanz cu Ropharma a debutat în 2008, iar compania și-a prelungit acum acordul pentru 975 metri pătrați în IRIDE.

Un alt chiriaș care și-a prelungit contractul de închiriere este Telekom România: compania a extins acordul pentru 1.200 metri pătrați pe o perioadă de încă zece ani. Parteneriatul cu Immofinanz se va întinde, astfel, pe o perioadă totală de cel puțin 17 ani. De asemenea, Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA a prelungit pentru încă cinci ani parteneriatul început în 2004. Mai mult, compania și-a extins suprafața închiriată în IRIDE până la aproximativ 275 metri pătrați. Un alt partener pe termen lung al Immofinanz, Alcon a prelungit contractul de închiriere pentru 650 metri pătrați, început în 2002.

Portofoliul Globalworth, spre 1 miliard de euro

Bucharest Corporate Center anunță, de asemenea, extinderea parteneriatului cu Wolf Theiss, un alt chiriaș pe termen lung al Immofinanz. Una dintre cele mai importante companii de consultanță juridică din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, Wolf Theiss a ales să prelungească acordul de închiriere pentru 1.200 metri pătrați în clădirea de birouri premium pentru încă cinci ani. Astfel, colaborarea companiei cu Immofinanz se va întinde pe o perioadă de cel puțin 11 ani.