Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Evenimente |
|

Noi cazuri de pestă porcină africană în Germania

Autoritățile germane au anunțat cel de-al treilea caz de pestă porcină africană la animale domestice dintr-o fermă de porci din Brandenburg, un land din estul Germaniei.
Sign,With,The,Inscription,

Acest nou caz a fost descoperit la o mică exploatație agricolă cu doar patru porci amplasata în zona de restricție unde pesta porcină este răspândită în rândul porcilor mistreți, a informat Ministerul Sănătății din Brandenburg, un land din estul Germaniei, regiune la granița cu Polonia unde pesta porcină este larg răspândită, informează Reuters.

Primele cazuri de pestă porcină la animale domestice din Germania au fost descoperite la finele săptămânii trecute, tot în zona Brandenburg. China și alte state mari care cumpără carne de porc au interzis importurile din Germania în luna septembrie 2020 după ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele sălbatice.

Experții în domeniu susțin că descoperirea virsului pestei porcine africane la fermele de animale domestice nu ar urma să aibă un impact major asupra exporturilor de carne de porc ale Germaniei, deoarece acestea sunt vizate în continuare de interdicții din partea multor importatori din afara UE.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii