Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Noblesse oblige

Un monument istoric vechi de 133 de ani a devenit, de anul acesta, noul palat bucureștean al mobilierului de lux. Vă invităm la o călătorie în spațiu și timp, prin interioarele somptuoase ale unui loc cu poveste.
IMG_7794

Un lucru este sigur: Bucureștiul nostru, gri și trist cum (prea) adesea îl deplângem a fi, nu duce lipsă de palate și de imobile cu o arhitectură interioară și exterioară spectaculoasă. Din nefericire, prea puține dintre clădirile elegante și rafinate care adunau cândva în saloanele lor cu tavan înalt crema societății interbelice au reușit să-și păstreze gloria de odinioară în fața timpului și a decreptitudinii. Avizi de frumusețe cu iz de istorie și de autenticitate, primim orice veste legată de trezirea din amorțire a unui fost simbol al Bucureștilor de altădată ca pe un eveniment demn de celebrat și de povestit mai departe, din vorbă-n vorbă. Ca exemplu și inspirație de viitor, dar mai ales ca pretext de promenadă prin vremuri mai luminoase, când ,,Micul Paris” nu era doar o sintagmă cu aer romantic, ci adevăratul ,,alter-ego” al Bucureștiului.

Cumpărat la finele anului 2012 și renovat integral din 2013 până la începutul acestui an, actualul ,,Palat Noblesse” își are începuturile în 1881. Cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați (și așezat în mijlocul unei grădini de 900 de metri pătrați), găzduiește din luna iunie a acestui an biroul de arhitectură și design interior Studio Insign, un showroom exclusivist al Galeriilor Noblesse, dar și un ,,Centru de Artă și Evenimente”. Investiția totală în consolidarea și restaurarea diferitelor elemente arhitecturale de la interior și exterior s-a ridicat la peste 1,5 milioane de euro, clădirea urmând să găzduiască și diferite vernisaje, expoziții, lansări de produse, petreceri exclusiviste cu meniu personalizat la cerere, dar și reuniuni de business, conferințe sau cursuri.

Așezat pe Strada Sfinților nr.7 – între Piața Universității și Piața C.A.Rosetti – actualul Palat Noblesse a fost, din 1903 până în anii ’50, proprietatea bancherului Leonid Berkovitz. Odată intrat în posesia Partidului Comunist, a devenit ,,Cercul Pionierilor și Șoimilor Patriei”, sectorul 2, fiind ulterior retrocedat moștenitorilor legali, apoi vândut și, în final, intrat în posesia unei bănci. Astfel, imobilul a intrat în posesia Grupului Noblesse după mai bine de 20 de ani în care a fost complet nelocuit.

În prezent, punctul său forte îl reprezintă detaliile clasice, recondiționate: săli placate cu marmură,  tavane pictate și suflate cu foiță de aur, pereți îmbrăcați în stucaturi realizate după tehnicile de la 1900, sobe elegante, ferestre înalte cu lemnărie sculptată, dar și piese de mobilier de la cei mai importanți producători din portofoliul Galeriilor Noblesse
,,Deschiderea Centrului de Arta si Evenimente – Palatul Noblesse înseamnă intrarea intr-un nou segment de business. Conceptul nou pe care îl propunem şi îl extindem pe piaţa din România este acela de design de evenimente. Art de table, lighting design, food design sunt doar câteva dintre elementele care vor marca evenimentele create de către noi la Palatul Noblesse”, a declarat CEO Group Noblesse, Loredana Preda.

Din Group Noblesse fac parte Galeriile Noblesse, Biroul de Arhitectură și Design Interior Studio Insign, Centrul de Arte si Evenimente Palatul Noblesse, dar și Asociația Culturală Noblesse.

Cel mai vechi brand al grupului, “Galeriile Noblesse”, a apărut pe piață în 2002, demarând ca un showroom de mobilă din Bacău. Business-ul s-a extins de-a lungul celor 14 ani de existență, primul showroom din București fiind urmat de creșterea susținută a portofoliului de furnizori. Galeriile lucrează, în prezent, cu peste 350 de branduri renumite din domeniul mobilierului, placărilor, decorațiunilor și al accesoriilor pentru casă.

Ulterior, biroul de arhitectură Studio Insign a fost înființat pentru a oferi servicii complete clienților, proiectele de amenajare interioară fiind selectate de mai multe ori în cadrul concursurilor internaționale de arhitectură. În luna august a acestui an, Studio Insign a fost nominalizat, pentru al treilea an consecutiv, în cursa finală a concursului „International Design&Architecture Awards”, desfășurat în Marea Britanie. Cele două proiecte selectate de către membrii juriului au fost birourile Group Noblesse și respectiv showroom-ul Galeriilor Noblesse, ambele amenajate chiar în cadrul recent-inauguratului Palat Noblesse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii