FacebookTwitterLinkedIn

Cristian Popa va fi responsabil de stabilirea strategiei de investiții și de gestionarea portofoliului de investiții al fondului de pensii private obligatorii administrat de NN, cu obiectivul de a maximiza economiile de peste 14,3 miliarde de lei ale celor peste 1,9 milioane de clienți NN.

El îl înlocuiește pe Adrian Tănase, care, de la sfârșitul lunii ianuarie, a fost numit directorul Bursei de Valori București.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Popa și-a completat studiile cu un master în managementul riscului. De asemenea, el deține certificarea Chartered Financial Analyst, fiind membru în board-ul CFA Society România.

Cristian Popa are o experiență de peste 11 ani în industria financiară din România. El s-a alăturat NN în 2012, în poziția de analist în departamentul de investiții, și a ocupat de atunci poziții de management în cadrul grupului, fiind numit CIO al NN Asigurări de Viață în 2014.

În ultimii patru ani, el a gestionat investițiile celor două fonduri de pensii private facultative ale NN, cu active nete cumulate de peste 910 milioane de lei, la finele lunii decembrie 2017.

Din poziția de Chief Investment Officer al NN Pensii, Cristian Popa va conduce echipa NN Pensii cu obiectivul de a valorifica oportunitățile de investiții pe baza unei strategii prudente, dar profitabile, contribuind la creșterea performanțelor fondului în beneficiul viitorilor pensionari”, au anunțat reprezentanții NN.

Acesta va fi înlocuit de Vlad Deliu, care s-a alăturat echipei de investiții a NN Asigurări Viață și NN Pensii S.A.F.P.A.P., în poziția de manager de investiții, în urmă cu 10 ani, concomitent cu lansarea sistemului actual de pensii private. De-a lungul carierei, și-a extins aria de expertiză și pe plan internațional, în poziția de manager de risc în cadrul NN Group în Olanda.

Până în prezent, rolul său principal a fost să contribuie la gestionarea portofoliilor fondurilor de pensii obligatorii și facultative ale NN, iar din poziția de Chief Investment Officer în cadrul NN Asigurări de Viață va continua să coordoneze strategia de investiții a companiei pentru fondurile de pensii facultative și să maximizeze performanțele obținute în beneficiul participanților”, au mai spus reprezentanții NN.

Vlad Deliu a absolvit Academia de Studii Economice din București și este certificat ca analist financiar, Chartered Financial Analyst, de către CFA Institute și ca manager de risc de către Professional Risk Managers’ International Association (PRMIA).