Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

NN România: active de peste 11 miliarde de lei administrate în primul semestru din 2015

Pe segmentul asigurărilor de viață, NN România a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de 308,6 milioane de lei în primele șase luni din 2015, în creștere cu 4% față de perioada similară a anului trecut, potrivit companiei.
Bani_Venit_Cheltuieli.jpg

NN Asigurări de Viață a plătit asiguraților un volum al indemnizațiilor pentru evenimente asigurate de 15,8 milioane de lei în primele șase luni din 2015, cu 19% mai mult față de perioada similară a anului precedent. În plus, pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a plătit clienților 50,7 milioane de lei, valoare cu 4,8% mai mare decât în primul semestru din 2014. Numărul total de contracte răscumpărate și reziliate a scăzut cu 14% în perioada analizată, dinamica fiind dublată de scăderea cu același procent a cuantumului răscumpărărilor plătite. Totodată, numărul celor care au ales să-și repună în vigoare un contract a crescut cu 8% în primele șase luni din 2015 față de perioada similară a anului trecut.

În primul semestru din 2015, profitul brut al NN Asigurări de Viață s-a cifrat la peste 7 milioane de lei, incluzând cheltuielile excepționale generate de procesul de rebranding. Profitul obținut din activitatea curentă a atins nivelul de 18,5 milioane de lei, fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior, și a susținut cheltuiala excepțională de 11,5 milioane de lei necesară realizării acțiunilor incluse în procesul de rebranding.

Pe segmentul pensiilor facultative, NN a atins un număr de 156.431 de participanți, cu 12,2% mai mulți comparativ cu prima jumătate din 2014, în contextul în care 51% dintre angajații care au decis să înceapă să economisească suplimentar pentru pensie în primele șase luni din 2015 au optat pentru unul dintre cele două fonduri de pensii facultative administrate de NN Asigurări de Viață. Totodată, peste 1,85 milioane de participanți contribuie la fondul de pensii administrat privat de NN Pensii, compania generând o performanță anualizată de 10,97% în beneficiul lor de la lansare și până în luna iunie a acestui an.

Pe segmentul de pensii private obligatorii, fondul de pensii administrat privat de NN în beneficiul celor peste 1,85 milioane de participanți avea în administrare active nete de peste 8 miliarde de leila finalul lunii iunie 2015, majorându-se cu aproximativ 30% față de perioada similară a anului trecut. Susținând acumularea veniturilor participanților pentru perioada pensionării, fondul de pensii administrat privat de NN a realizat de la lansare, în mai 2008, și până la finalul lunii iunie 2015 o performanță anualizată  de 10,97%, media anualizată a tuturor fondurilor din piață fiind de 10,49% (Sursa: calcule NN/APAPR, pe baza statisticilor ASF). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii