Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

NN Pensii: Măsurile ASF nu afectează economiile pentru pensie ale celor 1,9 milioane de participanți la fondul de pensii administrat de NN

Reprezentanții NN Pensii și-au prezentat poziția oficială referitoare la sancțiunile dictate astăzi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
bani_money_leu

Efectele discuțiilor privind naționalizarea fondurilor de pensii: ASF a amendat NN Pensii cu 850.000 de lei și a retras autorizarea directorului general

Consiliul ASF a amendat, astăzi, NN Pensii cu 1% din cifra de afaceri, respectiv 750.000 de lei, și a decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Țintoiu, precum și amendarea acesteia cu 100.000 lei. Deciziile au fost luate, ca urmare a discuțiilor pe care le-a iscat în spațiul public o scrisoare de informare transmisă marți de NN Pensii către cei peste 1,9 milioane de clienți. Prin această scrisoare își informa clienți că, în ultimele săptămâni, au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Raluca Țintoiu, Locul 14 în Top 50 cele mai influente, Ediția 2017

Consiliul de administrație al NN Pensii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail.

Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm, în cel mai scurt timp, direcțiile de acțiune ale NN Pensii”, au spus, într-o declarație de presă, reprezentanții NN Pensii.

NN Pensii: „Conținutul scrisorii trimise către clienți este unul exclusiv informativ”

Aceștia au reiterat că intențiile lor când au trimis scrisoarea au fost „exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa, constant, despre situația fondurilor economisite pentru pensie”.

Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II. Precizăm că aceste măsuri anunțate astăzi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta”, au mai spus reprezentanții NN Pensii.

 

Ion Giurescu, vicepreşedinte ASF: Vom trimite un control şi la BCR Pensii după informaţiile vehiculate de conducere privind posibila naţionalizare a sistemului de pensii

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii