Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

NN Asigurări de Viață a înregistrat o creștere de 5% la finalul T1

Volumul primelor brute subscrise de NN Asigurări de Viață în T1 2015 este cu 5% mai mare față de aceeași perioadă din 2014, ajungând la 153,4 milioane de lei.
asigurari

Această evoluție a fost înregistrată pe fondul creșterii interesului clienților noi pentru produsele unit-linked, ceea ce a dus la o majorare a primei brute pentru contractele noi, și a îmbunătățirii persistenței în portofoliul de contracte. În același timp, NN Asigurări de Viață a plătit clienților în T1 2015 indemnizații pentru evenimente asigurate de 8,2 milioane de lei, cu 27,6% mai mult față de ianuarie-martie 2014. Principalele riscuri asigurate pentru care clienții au fost despăgubiți sunt decese din orice cauză (52,13% din valoarea totală a indemnizațiilor plătite) și riscuri legate de spitalizare în caz de îmbolnăvire sau accident, intervenții chirurgicale în caz de îmbolnăvire sau accident și afecțiuni grave (40,41%). În plus, pentru polițe ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a plătit clienților 25,46 milioane de lei (valoare cu 4,25% mai mare ca în T1 2014).

Pe segmentul de pensii facultative, NN a ocupat primul loc în preferințele publicului, 53% dintre persoanele care au încheiat un contract P3 în T1 2015 alegând un fond din administrarea companiei. În portofoliul de contracte noi, contribuțiile pentru pensia facultativă sunt plătite exclusiv de către angajator pentru 61% dintre participanți și de către participanți împreună cu angajatorii lor pentru 10%.

Totodată, NN și-a consolidat poziția de lider pe piața Pilonului 3, cu o cotă cumulată de 48,9% în funcție de active.

„Și la începutul acestui an ne-am concentrat atenția asupra acțiunilor menite să asigure participanților o informare transparentă și, totodată, să ne ajute să realizăm performanțe în beneficiul acestora.

Astfel, valoarea contului mediu a crescut de la 3.179 de lei la finele lunii martie 2014 la 4.147 de lei la sfârșitul primului trimestru din 2015, adică o majorare de peste 30%.

Pe segmentul de pensii private obligatorii, Fondului de pensii administrat privat NN avea la finalul lunii martie a.c. active nete în administrare de 7,67 miliarde de lei (plus 37,51% față de T1 2014) și 1.847.420 participanți. NN Pensii a continuat să investească în economia locală o mare parte din activele din administrare, consolidându-și rolul pozitiv în susținerea economiei românești și a pieței de capital, și să realizeze randamente solide în beneficiul participanților săi, chiar și într-un mediu cu dobânzi în continuă scădere. Astfel, performanța anualizată realizată de fondul de pensii obligatorii al NN de la lansare (mai 2008) și până la finalul lunii martie 2015 este de 11,49%, comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piață de 10,97% (calcule NN/APAPR, pe baza statisticilor ASF).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii