Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Nivel record de electricitate produs de turbinele eoliene şi panourile solare

Turbinele eoliene şi panourile solare au produs, în primele șase luni ale anului 2020, un nivel record de 10% din electricitate pe plan global.  
shutterstock_parc_eolian

Această producție se înregistrează în urma declinului centralelor pe cărbune. Totodată sunt necesare schimbări mai profunde pentru îndeplinirea ţintelor stabilite conform Acordului de Paris privind schimbările climatice, din 2015, se arată într-un studiu al companiei de consultanţă Ember, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Astfel, generarea electricităţii din surse regenerabile (energie eoliană şi energie solară) a crescut cu 14% în primele şase luni din acest an, faţă de perioada similară din 2019, în timp ce producţia de la centralele pe cărbune a scăzut cu 8,3%, conform raportului Ember.

Cererea de electricitate a scăzut

În ansamblu, cererea de electricitate a scăzut cu 3% în primul semestru din 2020, ca urmare a restricțiilor impuse în pandemie. Cu toate acestea, centralele pe cărbune încă produceau 33% din electricitatea globală, în primele şase luni din acest an, susţin analiştii Ember.

Cea mai mare contribuţie din generarea electricităţii din surse regenerabile (energie eoliană şi energie solară) au avut-o, în prima jumătate a anului, Europa şi Marea Britanie, de 21% şi, respectiv, 33%, în timp ce contribuţiile Chinei şi SUA s-au situat la 10% şi, respectiv, 12%. 

Generarea electricităţii de la centralele pe cărbune a scăzut în SUA şi Europa cu 31% şi, respectiv, 32%, dar în China cu doar 2%, se arată în raportul care include date din 48 de ţări, care produc până la 83% din electricitate pe plan global. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii