Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Nissan estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi

Al treilea producător auto nipon se aşteaptă să raporteze un profit net de 60 de miliarde de yeni (546 milioane de dolari) în anul financiar curent, în pofida dificultăţilor cauzate de preţurile mai ridicate ale materiilor prime şi deficitul de semiconductori.
nissan

De asemenea, Nissan se aşteaptă la un profit operaţional de 150 de miliarde de yeni, la vânzări de 9.750 de miliarde de yeni, în creştere cu 24% faţă de anul anterior şi faţă de estimarea de 9.100 de miliarde de yeni din mai, transmite Reuters.

În trimestrul doi din 2021, Nissan a înregistrat un profit net de 114,53 miliarde de yeni, în timp ce profitul operaţional s-a situat la 75,68 miliarde de yeni (688,60 milioane de dolari), iar vânzările au urcat cu 71%, la 2.010 miliarde de yeni. Analiştii se aşteptau la pierderi de 42,72 miliarde de yeni.

Compania şi-a menţinut obiectivul de a vinde pe plan global 4,4 milioane de vehicule.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii