FacebookTwitterLinkedIn

Această mutare a constructorului nipon dă speranțe Marii Britanii că va putea atrage investiții importante în domeniul bateriilor, necesare pentru sprijinirea industriei auto și a vehiculelor electrice, transmite Financial Times. Gigantul japonez va crea mai bine de 6.000 de locuri de muncă prin dezvoltarea noii fabrici și promite că va lansa și o nouă mașină electrică.

Astfel, constructorul va investi 423 milioane de lire sterline pentru a produce un nou model electric la uzina sa, folosind baterii de la noua instalație.

Este prima fabrică de baterii importantă ce va fi construită în Marea Britanie și vine într-un moment în care guvernele din întreaga lume au pornit o cursă în ceea ce privește atragerea de investiții în domeniu, pentru a-și sprijini propriile industrii auto care fac trecerea de la motoarele cu combustie internă la cele pe energia electrică.

Secretarul britanic pentru afaceri, Kwasi Kwarteng, a numit investiția „un pas uriaș în ambiția noastră de a pune Marea Britanie în fruntea cursei globale a vehiculelor electrice”.

Fabrica va avea în primă fază o capacitate de 9 Gigawatt-oră, capabilă să producă suficiente baterii pentru 100.000 de mașini pe an. Dacă cererea pentru vehiculele electrice Nissan va crește, Envision ar putea investi încă 1,8 miliarde de lire sterline pentru a extinde capacitatea la 25 GWh până la sfârșitul deceniului.